Haberler

Çaycuma'da Atatürk'ün Ölümünün 80. Yılı Törenlerle Anıldı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 80. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

Atatürk Anıtının önünde gerçekleşen programa, İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, İlçe Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Garnizon Komutanı Mükerrem Yusufoğlu, İlçe Jandarma Kdm. Bşçvş. Murat Balkaş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin yoğun katılımı ile çelenk sunumu gerçekleşti.

Atatürk'ün ölümünün 80.yılında saat olan 09.05' te siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunumu Kaymakam Keçeli, Garnizon Komutanı Yusufoğlu ve Belediye Başkanı Kantarcı tarafından Atatürk'ün heykelinin önüne konuldu.

Ardından Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi Salonu'nda saat 10.00' da Atatürk'ü anma programı düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Aydın Berber Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çetin Alkan yaptı. Alkan konuşmasında "Atamızın aramızdan ayrılışının 80.yılı ve o bize giderken aydınlık fikirlerini, ufka doğru yönelen yükselme hedeflerini, İstiklal ve Cumhuriyetimizi bırakıp da gitti. Yaşanabilir vatan, peşinde koşulacak idealler, ilham alınması gereken fikirlerini bırakarak gitti. Uğruna can verilecek değerler, sahip çıkılası bir miras ve yapılması gereken ödev ve görevler bırakarak gitti. O bizlere Türk çocuğu, Atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır hedefiyle geçmişimizi tanımanın, geleceği daha yüksek seviyede şekillendirmenin, yolu olduğunu bildirerek gitti. Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim düşüncelerimi, duygularımı anlıyorsanız bu yeter sözü ile sadece 10 Kasımlar da değil, hayatın her anında olmasını isteyerek gitti. O bunu 'Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak' özdeyişi ile ne güzel anlatıyor. Vefatının 80 yılında Atamız, önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vatan uğrunda canlarını vermiş olan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Öğrenciler koro eşliğinde Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirirken, oratoryom sahnelendi. Düzenlenen anma programı Atatürk'ü anlatan kısa bir film gösterimi ile sona erdi. İsmail Hakkı Tonguç ilkokulu izci öğrencileri Atatürk anıtı önünde nöbet tuttu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zonguldak Çaycuma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
title