Haberler

Çarşamba'da Doğalgaz Toplantısı Yapıldı

Çarşamba Belediyesi'nde, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile AKSA yetkilileri arasında doğalgaz toplantısı yapıldı.

Çarşamba Belediyesi'nde, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile AKSA yetkilileri arasında doğalgaz toplantısı yapıldı.

Yaşar Aslan, toplantıda yaptığı konuşmada, doğalgaz iletim hatlarının Çarşamba bölgesine gelmesinin, zaman zaman yüklenicilerin yarattığı sorunlar nedeniyle uzadığını söyledi.

Asfalt çalışmalarına, 2011 yılında başladıklarını ifade eden Aslan, "Ancak şehir giriş istasyonu olarak Şeker Fabrikası'nın bahçesinde olan çıkış vanasının kamulaştırma işlemleri tamamlanmadığı için faaliyetlerimizi durdurmuştuk. Kamulaştırma yasasında bir değişiklik söz konusuydu. Hızlı kamulaştırmayla ilgili yasa iptal edildi, bu nedenle bürokraside bu iş tekrar ele alındı. Şu anda Özelleştirme İdaresi'nden çıktı, Başbakanlığın onayında, Başbakanlık onayının çıkması ile tekrar şebeke faaliyetlerine başlayacağız. Büyük ihtimalle yaz ayları başına kadar şebeke faaliyetlerimizi tamamlayıp, izinlerin çıkmasından sonra da şehir giriş istasyonunu kurup sisteme gaz vereceğiz ve doğalgaz kullanımına başlatacağız" dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise, doğalgazın Çarşamba'dan büyük ölçüde Türkiye'ye dağıldığını dile getirdi.

Dündar, şunları kaydetti:

"Çarşamba'da doğalgaz şebeke hattında zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Doğalgaz Çarşamba'dan büyük ölçüde Türkiye'ye dağılıyor. Doğalgazın kaynağına en yakın yerde biz neden kullanamıyoruz diye bir sıkıntı vardı. Belediye olarak ilçemize doğalgaz kullandırtmak istiyoruz. O yönde çalışmalarımızı yapıyoruz. Şu anki durum itibari ile şehrimizin batıyakasında hat çalışmaları AKSA firması tamamlandı. Planlamamızda şehrin doğuyakasına geçmek ve yaz başlarında bu çalışmayı tamamlamayı ve Şeker Fabrikası içerisinde bulunan istasyonumuzu kurarak şehrimizi doğalgaza kavuşturmayı amaçlıyoruz."

Toplantıda, AKSA Bölge Müdürü Doğan Güler, Bölge Müdür Yardımcısı Hakkı Kahya ve Çarşamba BOTAŞ Müdürü Yakup Aydın da hazır bulundu.

Muhabir: Yaşar Karaman

Yayıncı: Dilek Sezen - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Dündar Yaşar Aslan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title