Haberler

Canlı Bombaya Destek Eylemine Katılan Şüphelilerin 133 Yıla Kadar Hapsi İstendi

İstanbul Sultangazi'de karakola gerçekleştirdiği saldırıda ölen canlı bomba İbrahim Çuhadar'ın cenazesinin Adli Tıp'tan alınması sırasında gözaltına alınan 22 şüpheli hakkında 133 yıla kadar hapis istendi.

İstanbul Sultangazi'de karakola gerçekleştirdiği saldırıda ölen canlı bomba İbrahim Çuhadar'ın cenazesinin Adli Tıp'tan alınması sırasında gözaltına alınan 22 şüpheli hakkında 133 yıla kadar hapis istendi.

Soruşturma aşamasında ev hapsi ile cezalandırılan Grup Yorum üyeleri Selma Altın ve Dilan Balcı hakkında ise DHKP/C üyesi olmamakla birlikte terör örgütünün faaliyetlerini bilerek örgüt adına suç işledikleri gerekçesiyle 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan İstanbul 23.Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede DHKP/C'nin Türkiye'deki anayasal düzeni silah zoruyla değiştirerek yerine Marksist-Leninist ilkelere dayalı bir düzen getirmeyi amaçlayan ve bu amaca ulaşmak için kuruluşundan günümüze kadar bir çok öldürme, yaralama ve gasp gibi silahlı eylemler yapan silahlı bir terör örgütü olduğu ifade edildi.

Savcı Akkaş tarafından hazırlanan iddianamede DHKP/C üyelerinin Haziran 2012 ile Ağustos 2012 tarihleri arasında polis merkezlerine, kamu binalarına, kamu görevlileri ve vatandaşlara yönelik gerçekleştirdikleri silahlı eylemler yer aldı.

11 Eylül 2012'de İbrahim Çuhadar'ın Sultangazi Polis Karakolu'na girerek üzerindeki bombayı patlattığı ve parçalanarak öldüğü, olay neticesinde bir polis memurunun şehit olduğu 5'i polis memuru toplam 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

Olayın ardından DHKP/C'nin canlı bomba saldırısını üstlendiği ifade edildi.

İddianamede Saldırının ardından İbrahim Çuhadar'ın cesedinin Adli Tıp Kurumu'nda olduğunu öğrenen 15 kişilik grubun Adli Tıp önünde beklemeye başladığı ve slogan attığı,

polisin tüm uyarılana rağmen korsan gösteri yapan grup bu tutumundan vazgeçmemesi üzerine gruba zor kullanarak müdahale edilmiştir denildi.

13 Eylül 2012'de İbrahim Çuhadar'ın cenazesini teslim alınmak isteyen grubun Adli Tıp Kurumu önüne gelerek, "İbrahim Çuhadar ölümsüzdür" ibaresinin bulunduğu resmi açtıkları "İbrahim Çuhadar ölümsüzdür", "Kahramanlar ölmez halk yenilmez", "İşkencelerden hesap sorduk, hesap soracağız", "Hasan Selim Gönen ölümsüzdür", "Devrim Şehitleri ölümsüzdür"

diye slogan attıkları soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve ev hapsi verilerek serbest bırakılan Grup Yorum üyesi Ezgi Dilan Balcı'nın da bu grupla birlikte hareket ettiği ifade edildi.

İddianamede Balcı'nın terör örgütünün üyesi olduğunu belli edecek şekilde örgütün amblem, resim veya işaretlerinin taşındığı, slogan atıldığı, terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek ve bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propaganda faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

GRUP YORUM ÜYESİNİN PROPAGANDA DOSYALARI AYRILDI

İddianamede yine ev hapis verilen Grup Yorum üyelerinden Selma Altın'ın da

31 Aralık 2011 öncesi katıldığı propaganda amaçlı eylemlerinin olduğu, ancak yasa gereği propaganda amaçlı eylemler nedeniyle kamu davasının ertelenmesi kararı

verilmesi gerektiği belirtildiği için bu dosyalarının ayrıldığı belirtildi.

Altın'ın katılmış olduğu propaganda amaçlı eylemlerinin silahlı terör örgütü DHKP/C'nin üyesi olduğu konusunda delil niteliği taşıması nedeniyle yer verildiği ifade edilen iddianamede Altın'ın terör örgütünün üyesi olduğunu belli edecek şekilde örgütün amblem, resim veya işaretlerinin taşındığı, slogan atıldığı, terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek ve bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propaganda faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

İddianamede Grup Yorum korosu üyelerinden Damla Sandal'ın da

13-14 Eylül 2012'de Adli Tıp Kurumu önünde canlı bomba İbrahim Çuhadar'ın cenazesinin alınması sürecindeki eylemleri, gözaltında iken diğer şüpheliler ile birlikte örgütsel tavır göstermeleri birlikte değerlendirildiğinde DHKP/C üyesi olmamakla birlikte terör örgütünün faaliyetlerini bilerek örgüt adına suç işlediği öne sürüldü.

İddianamede Dilan Balcı, Selma Altın ve Damla Sandal'ın DHKP/C üyesi olmamakla birlikte terör örgütünün faaliyetlerini bilerek örgüt adına suç işledikleri gerekçesiyle 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede diğer 19 sanık hakkında ise 10 yıl ile 133 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları talep edildi - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çuhadar Grup Yorum Sultangazi İstanbul Politika Güncel Haberler

title