Haberler

Çankaya Köşkü'nde Cumhuriyet Resepsiyonu

Resepsiyona Komutanlardan Katılan Olmazken, CHP'den Yalnızca İstanbul Milletvekili Ahmet Tan Katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyona komutanlardan katılan olmazken, resepsiyonu boykot etmediğini açıklayan CHP'den yalnızca İstanbul milletvekili Ahmet Tan katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, resepsiyona yalnız başına katılırken, resepsiyondan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ve askere mesajlar verdi.

Ankara'da günlerdir tartışılan 29 Ekim resepsiyonu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ün davetlileri karşılamaları ile başladı. 19.30'da başlaması planlanan resepsiyon için Gül ve eşi 19.45'te 1 nolu salona geldi. Çankaya Köşkü'nün dekorasyonu yenilenen salonlarını ilk kez davetlilere açan Gül basın mensuplarına salonla ilgili yaptığı değerlendirmede "Burası Türkiye'nin vitrini. Burada yerli yabancı çok sayıda konuk ağırlıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Gül'ün göreve geldiğinden bu yana düzenlediği 4'ncü 29 Ekim resepsiyonuna eşi Hayrunnisa Gül ilk kez katıldı. Hayrünnisa Gül bordo renkte, üzeri fırfırlar ve taşlarla bezenmiş uzun tek parça bir elbise ve elbisesinin kumaşından bir başörtüsü ile davete katıldı. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından 19.50'de salonun kapıları davetlilere açıldı.

-BAŞBAKAN YALNIZ GELDİ-

Resepsiyona ilk olarak Başbakan Erdoğan giriş yaptı. Daha önce eşi Emine Erdoğan veya kızı Sümeyye Erdoğan ile katılacağını açıklayan Erdoğan'ın resepsiyona yalnız geldiği görüldü. Erdoğan'ın ardından Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek salona giriş yaptı. Hükümet kanadından resepsiyona katılan bakanların bazıları davete eşli, bazıları ise yalnız geldi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AKP Diyarbakır milletvekili İhsan Arslan, Hayrunnisa Gül'ün elini sıkmazken, İhsan Arslan'ın eşinin de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elini sıkmadığı görüldü.

-CHP'DEN TEK VEKİL KATILDI -

Resepsiyonu boykot etmeyeceğini ve milletvekillerini bu konuda serbest bırakacağını açıkladığı CHP'den bir tek milletvekili resepsiyona katıldı. İstanbul milletvekili Ahmet Tan kızıyla birlikte Çankaya Köşkü'nün bir no'lu salonuna girerek, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi ile tokalaştı. Resepsiyona muhalefet kanadından MHP lideri Devlet Bahçeli ve çok sayıda MHP'li katılım sağlarken, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu da kızıyla birlikte resepsiyona katıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Milletvekilleri Sırrı Sakık, Hamit Geylani ve Hasip Kaplan'la birlikte salona giriş yaptı.

-ASKER KATILMADI-

Gül çifti tam olarak 1 saat 5 dakika boyunca davetlilerini kapıda karşıladı. Kapılar kapanana kadar gözler aynı saatlerde Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen resepsiyona katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarını aradı. Ancak asker bu yıl teke indirilen ve eşli katılım sağlanan resepsiyona gelmedi.

-SPOR, SANAT VE İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİ ORADAYDI-

Spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı resepsiyon renkli görüntülere de sahne oldu. Görme engelli sanatçı Metin Şentürk karşılama esnasında Cumhurbaşkanı Gül'ü öperek "Hergün daha çok gençleşiyorsunuz" dedi. Sanatçı Muazzez Ersoy ise elinde tuttuğu bir dal beyaz gülü, Hayrünnisa Gül'e hediye etti. Resepsiyona Türkiye'deki Ermeni ve Süryani cemaatlerinin temsilcileri de katılırken, Fener Rum Patriği Bartholomeos da davete katılanlar arasındaydı. Mavi Marmara'da yaşanan baskının ardından AKP tarafından Türkiye'deki büyükelçilere verilen iftara davet edilmeyen İsrail Büyükelçisi Gabi Levi de davete katıldı. Türkiye'ye çeşitli spor dallarında şampiyonluklar kazandıran genç sporcular da Cumhurbaşkanı Gül'ün davetlisi olarak Cumhuriyet resepsiyonunda yerini aldı.

-ERDOĞAN VE BAHÇELİ YAN YANA GELMEDİ-

Resepsiyon süresince MHP lideri Devlet Bahçeli ile Başbakan Erdoğan'ın yan yana gelmediği görüldü. Erdoğan resepsiyonda bir ara sanatçı Metin Şentürk ve sunucu Acun Ilıcalı ile sohbet etti. Askerin resepsiyona katılmamasını "Akşamın resepsiyonu budur. Bunun dışındakileri doğru bulmuyorum" sözleriyle eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na da "Siyasette ilken yoksa rüzgarda savrulursun" mesajı verdi.(ANKA)

(ZHR/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title