Haberler

Canavarın Çağrısı

Ödüllü romandan esinlenilen, inanılmaz görsellere ve baş döndürücü duygusallığa sahip Canavarın Çağrısı filminin yönetmen koltuğunda J.A Bayona (Kıyamet Günü, Yetimhane) oturuyor. Senaryo uyarlaması aynı zamanda kitabın yazarı olan Patrick Ness tarafından yapıldı. Ness ise bu romanı Siobhan Dowd'un özgün fikrinden esinlenerek yazdı.

12 yaşındaki Conor O'Malley (Lewis MacDougall) canavarlar ve peri masallarının fantastic dünyasına kaçmak üzeredir. Annesinin ( Felicity Jones ) hastalığı ile ilgilenen Conor, aynı zamanda pek sempatik olmayan büyükannesi ( Sigourney Weaver ) ile zaman geçirmek zorundadır. Bulunduğu okul eğitimden uzak ve zorbalarla doludur. Conor'un babası ise ondan binlerce mil uzakta, Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşmiştir. Çocuk bir rehberin hasretini çekmektedir.

Conor beklenmedik bir şekilde en olasılık dışı dostunu çağırmış bulunur. Bir gece saat tam 12.07 'de yatak odasının penceresinde beliren, 13 metrelik porsuk ağacı (Liam Neeson tarafından canlandırılan), o geceden sonra her akşam aynı saatte Conor 'u ziyaret etmeye başlar. Canavarın anlatacağı hikayeler vardır ve Conor'un bu hikayeleri dinleyip kafasında canlandırması konusunda ısrarcıdır. Canavar bu hikayeleri dinledikten sonra Conor'un kendi hikayesini anlatmasını ister. Bu kadim, vahşi ve acımasız Canavar, Conor'un cesaret, inanç ve gerçeklik ile dolu yolculuğunda ona rehberlik eder.

Bir Focus Features, Participant Media/River Road Entertainment, Apaches Entertainment, Telecinco Cinema ve Le Trini işbirliği prodüksiyonu. Başrollerinde Sigourney Weaver, Felicity Jones, Toby Kebbell, Lewis MacDougall,ve Liam Neeson. Makyaj ve Saç dizaynı, Marese Langan. Kostüm dizaynı, Steven Noble. Ses Dizaynı, Oriol Tarragó. Rol Dağıtımı, Shaheen Baig. Müzik, Fernando Velázquez. Editörler, Bernat Vilaplana, Jaume Martí. Prodüksiyon Tasarımı, Eugenio Caballero. Fotoğraf Yönetmeni, Óscar Faura. Yardımcı Yapımcı, Sandra Hermida. Baş Yapımcı, Patrick Ness, Jeff Skoll, Bill Pohlad, Jonathan King, Mitch Horwits, Patrick Wachsberger, Enrique López Lavigne, Ghislain Barrois ve Álvaro Augustin. Yapımcı, Belén Atienza. Based upon the novel written by Patrick Ness from an original idea by Siobhan Dowd. Patrick Ness'in, Siobhan Dowd'un özgün fikrinden esinlenerek yazdığı romanı temel alındı. Senaryo, Patrick Ness. Directed by J.A. Bayona. Bir Focus Feature yayını.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sigourney Weaver Felicity Jones Liam Neeson Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title