Haberler

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Küçükçekmece'de Anıldı

Türk tarihin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünde büyük destanın kahramanları Küçükçekmece’de anıldı.

Türk tarihin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümünde büyük destanın kahramanları Küçükçekmece'de anıldı. Serkan Çağrı'nın şehitler için üflediği klarnetine eşlik eden bando takımı ile seslendirilen Çanakkale türküleri ise vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Türk tarihin önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi 102'inci yıl dönümü Küçükçekmece'de bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliklerle anıldı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin hafızalardaki yerini koruması amacıyla yapılan etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve alışveriş merkezinde bulunan çok sayıda aile çocuklarıyla birlikte katıldı. Etkinlik, şanlı Türk askerleri için yazılan Hey 15'li ve Aynalı Çarşı gibi ünlü Çanakkale türkülerinin seslendirilmesiyle başladı. Serkan Çağrı'nın şehitler için üflediği klarnetine eşlik eden bando takımı ile seslendirilen Çanakkale türküleri vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Ellerinde bayraklarla türküleri dinleyen vatandaşların kimileri çocuklarına Çanakkale Zaferi'ni ve askerlerin büyük başarısını anlatırken kimileri türkülere eşlik etti. Alışveriş merkezinin birçok noktasında nöbet tutan askerlerin canlandırıldığı etkinlikte Çanakkale Savaşı'nda milleti için şehit düşen tüm askerlere rahmet dilendi.

"Çanakkale denilince sadece ağıtlar, türküler yakmıyoruz"

Çanakkale Şehitlerini ve Zaferi'ni anmak için düzenlenen etkinliklere vatandaşın da yoğun şekilde katıldığını ve bundan mutluluk duyduğunu ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Bundan tam 102 sene önce Çanakkale'ye giden kardeşlerimiz çocuklarımız geri dönemediler. Onların aziz hatırasını yad edebilmek Küçükçekmecelilere onlar için bir Fatiha okutabilmek için böyle bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Tabi Çanakkale Zaferi'nin bizim tarihimizde çok önemli bir yeri var. Biz Çanakkale denilince sadece ağıtlar, türküler yakmıyoruz. Çanakkale'nin o güzel gerdanlığını Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın o uğurlu ellerinden temel atma töreni de bugün yapılıyor. Özellikle şehitlik ruhunu toplumda diri tutmak gerekiyor çünkü biz bu coğrafyada yaşıyorsak bugünde, yarında daha sonrada ülkemizde bazı oyunlar oynanacaktır" dedi.

"Millet olmamızın temel taşlarından biri olan Çanakkale Zaferi'mizin yıl dönümü"

Çanakkale Zaferi'ni ve Şehitlerini anma etkinliğinin çok anlamlı olduğunu ifade eden ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, "Bugün bizim millet olmamızın temel taşlarından biri olan Çanakkale Zaferi'mizin yıl dönümü. 18 Mart'ta biz gerçekten millet olmanın şuuruyla 15 Temmuz'u da beraberce yaşadık. Bugün inşallah milletimizin birliği ve beraberliği için milletimizin geleceğe yürümesi için büyük Türkiye'nin yürümesi için bizim tarihimizi asla unutmamamız çocuklarımıza gerekiyor" diye konuştu.

Etkinlik Başkan Karadeniz'in Serkan Çağrı'ya çiçek takdimiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Serkan Çağrı Küçükçekmece Karadeniz Politika Güncel Haberler

title