Haberler

Çanakkale Ruhunu Muhtarlığın Duvarlarına Yansıtıyorlar

Didim' Efeler Mahallesi Muhtarlığının dış cephesi Çanakkale Savaşı'nı anlatan resimlerle boyanıyor. Mahallenin genç muhtarı Mehmet Emin Öztürk Çanakkale ruhunu yeni nesle anlatılması için bu çalışmayı yaptırdığını söyledi.

Didim Efeler Mahallesi muhtarlığı örnek bir çalışmaya adım attı. Efeler Mahallesinde ikamet eden Sebahat Haytaoğlu'nun yaptığı resimlerden etkilenen Muhtar Mehmet Emin Öztürk, muhtarlığın dış cephenin Çanakkale Savaşı'nın anlatan resimlerle boyanması yönündeki talebine Haytaoğlu'da kayıtsız kalmadı.

Haytaoğlu kendisinin hem Gazetecilik hem de Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olduğunu belirterek "İlçedeki Mahir Özgür Damar ilkokulunu Çanakkale resim sergisini kartonla yapmıştım ve bu sergi Ticaret Odası Kültür merkezinde sergilendi. Muhtarımızda orada bu çalışmayı beğendiğini belirterek fikrini bize bildirdi. Bende gönüllü olarak bu çalışmada yer alabileceğimi söyledim ve ardından da bu çalışmayı başlattık."dedi.

Kendisinin Didim'i sevdiğini ve burada olmaktan mutlu olduğunu belirten Haytaoğlu, Çanakkale Savaşlarını anlatan resmi severek ve isteyerek yaptığını da dile getirdi.

Efeler Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Öztürk ise Çanakkale Savaşlarının ülkemiz açısından çok önemli olduğunu ve bir çok insanın bu yeri görme imkanını olmadığını belirterek; "Biz de bu savaşın önemini anlatmak ve yeni nesillerimize aktarmak için görsel olarak bu çalışmayı başlattık. Sebahat hanımda bizim düşüncemize destek oldu. Kendisine de teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mehmet Emin Öztürk Çanakkale Didim Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title