Haberler

Çanakkale Muhtar, Kahvaltı Edemeyen Öğrencileri Okula Aç Göndermiyor

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı 80 haneli Körüktaşı Köyü'nde sabah erken saatlerde zeytin hasadına giden köylülerin çocukları taşımalı eğitimden yararlanıyor.

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı 80 haneli Körüktaşı Köyü'nde sabah erken saatlerde zeytin hasadına giden köylülerin çocukları taşımalı eğitimden yararlanıyor. Durakta bekleyen ve kahvaltı yapamayan öğrencilere, Muhtar Bahadır Gönüllü (46), simit ve süt ikramında bulunuyor.

Ezine'nin Körüktaşı Köyü Muhtarı Bahadır Gönüllü, eğitime destek olmak amacıyla anlamlı bir davranışa imza attı. Köyde kış mevsimi olması sebebiyle kasım, aralık ve ocak aylarında köylüler, sabahın erken saatlerinde zeytin hasadı için tarlaya gidiyor. Köylülerin tarlaya gitmesi sebebiyle, okula giden çocukları ise sabah kahvaltısı yapamıyor. Körüktaşı Köyü'nden taşımalı eğitim ile Uluköy Köyü'ndeki İlkokula giden 14 öğrenci için Muhtar Bahadır Gönüllü, 'Bir Simitte Sen Versen' adlı bir etkinlik başlattı. Saat 08.30'da köy meydanındaki durakta taşımalı eğitim servisini bekleyen öğrencilere, Muhtar Bahadır Gönüllü, kahvaltılık süt ve simit ikram ediyor. Süt ve simiti okula giderken yiyen öğrenciler, tok ve mutlu bir şekilde derse giriyor.

Çocuklardan 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Muharrem Albayrak, Annemiz babamız sabah erken saatte işe gittiği için muhtarımız da bize sabah okula giderken, kahvaltılık süt ve simit ikram ediyor. O yüzden okula aç gitmiyoruz. Kahvaltımı yapıp, okula karnı tok gittiğim zaman derslerime daha iyi konsantre oluyorum dedi.

5'inci sınıfta okuyan bir diğer öğrenci 11 yaşındaki Merve Yıldız ise, Annemiz babamız tarlaya işe gittiği için evde kahvaltı edemiyoruz. Muhtarımızda bize süt ve simit dağıtıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz diye konuştu.

Zeytin hasadı zamanı tarlada bulunan çiftçi Mehmet Gönüllü, taşımalı eğitimle okula giden köyün çocuklarına süt ve simit ikram eden Muhtar Bahadır Gönüllü'ye teşekkür etti.

Körüktaşı Köyü Muhtarı Bahadır Gönüllü, köyde geçimin hayvancılık ve zeytincilik olduğu belirtip, şunları söyledi

Körüktaşı Köyü'nde, 2014 yılında muhtar seçildim. Çocuklar, taşımalı eğitimle okula gittiği için sabah kahvaltı edemediğini biliyordum. Aileleri sabah işe gittiği için kahvaltı yapamayan çocuklarımız için geçen yıl böyle bir uygulama başlattık. Köyümüzün bütçesi yeterli olsa çocuklara tost ikram etsek daha iyi olurdu. Ama bütçemiz yeterli değil. Geçen yıl bu uygulamayı 2 ay sürdürdük. Bu kış ayında ise Muhtarlık olarak 3 ay sürdürme kararı aldık. Bu uygulamanın aylık yaklaşık bin lira gibi bir gideri oluyor. Bu kış bu uygulamayı 3 ay sürdüreceğiz.

Muhtar Gönüllü, bu projeyi ileriki yıllarda devam ettireceklerini belirterek, köyde sabah erken saatte durakta bekleyen öğrencilerin üşümemeleri için bir bekleme salonu yapacaklarını ve öğrencilerin kahvaltılarını okula gitmeden bekleme salonunda yapacaklarını söyledi.Köydeki tarlada zeytin hasadı gerçekleştiren 62 yaşındaki Cahide Albayrak ise, Sabah tarlalara geliyoruz. Çocuklarımıza muhtar okula giderken süt ve simit veriyor. En azından çocuklarımız okula aç gitmiyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Uluköy Ezine Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title