Haberler

Çanakkale Gelibolu Mevlevihanesi'nde Iftar

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde bulunan ve dünyanın en büyüğü olarak bilinen Mevlevihane'de iftar programı düzenlendi.

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde bulunan ve dünyanın en büyüğü olarak bilinen Mevlevihane'de iftar programı düzenlendi. Bahçesinde 2 bin 500 kişinin oruç açtığı Mevlevihane'de, mesneviler okunarak sema gösterisi gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu ve Çanakkale Tasavvuf Vakfı'nca bu yıl 9'ncusu düzenlenen iftar programı, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'nin sponsorluğunda gerçekleştirildi. Mevlevihane bahçesindeki iftar yemeğine; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Bayramiç Belediye Başkanı AK Partili Sadettin Arslan, Evreşe Beldesi Belediye Başkanı AK Partili Ali Kamil Soyuak, AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Mahmut Çetin'in de aralarında yer aldığı 2 bin 500 kişi katıldı. Mevlevihane bahçesinde toplanan vatandaşlar için iftar saatine kadar ney dinletisi gerçekleştirildi. İftar ve ikramların ardından Mevlevihane içerisinde devam eden programda Mesnevi okumaları gerçekleştirildi.

Sponsor firma Geştaş Deniz Ulaşım A.Ş.'nin Genel Müdürü Volkan Uslu, "Böyle güzel bir mekanda, böyle manevi duygulara vesile olmak bizleri sevindirdi" diye konuştu. Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ da yaptığı konuşmada, "Sema insanın dış çevrelerden, dünyadan ve etrafından soyutlanıp sadece Allah ile aracısız baş başa kaldığı bir araçtır. Örneğin, oruç da bu konuda aracısızdır. Herkes Allah'ı zikredebilir. Sema ederken zikrullah noktasında bir kimse sadece kendisini yaratan, kendisine büyük nimetler veren Allah'la baş başadır. Mana olarak namaz kılan bir kimsenin kötülüklerden uzak durması gerekir. Gerçekten bizde öyle oruç tutarsak, oruç, güneşin dünyayı aydınlattığı gibi bizi de aydınlatması gerekir" dedi.

Program sema gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bekir Sıtkı Dağ Mehmet Daniş Gelibolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title