Haberler

Çanakkale'de destanlaşan 57. Alay için yürüyorlar -

Çanakkale Savaşları'nda gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan 57. Alay için Tekirdağ'da toplanan 57 gönüllü, 18 Mart'ta Çanakkale'de düzenlenecek törene katılmak üzere yürüyerek yola çıktı.

Kara savaşlarına ilk katılan birlik olan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, Çanakkale Savaşları'nın kaderini değiştirmişlerdir" diyerek bahsettiği alay için bir araya gelen gönüllüler, Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törenin ardından Çanakkale'ye uğurlandı.

Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüşü 4 yıldır düzenlediklerini söyledi.

Yürüyüşe Tekirdağ merkez ve tüm ilçelerden temsilcilerin katıldığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal ilk olarak 1915'te 57. Alay'ı Tekirdağ'da toplamıştı. Onlar dönmeyi düşünmediler. Çünkü döndüklerinde vatanlarını yerinde bulamayacaklarını biliyorlardı. Biz de bu yürüyüşü, topraklarımızı işgale gelen emperyalist güçlere tarihsel bir ders veren atalarımızın unutulmadığını hatırlatmak, kefensiz bedenlerine kefen olmak için yürüyoruz."

Yılmaz, 5 gün sürecek yürüyüş güzergahının, Tekirdağ, İnecik köyü, Malkara, Keşan, Gelibolu ve Eceabat olduğunu kaydetti.

Törene, Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kılıç ile protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Selim Yılmaz Çanakkale Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title