Haberler

Çanakkale 15 Temmuz Gazileri O Geceyi Anlattı

15 Temmuz gazileri o geceyi anlattıÇANAKKALE'de düzenlenen 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' programı kapsamında 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük katkı sağlayan gaziler ve şehit yakınları yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz gazileri o geceyi anlattı

ÇANAKKALE'de düzenlenen 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' programı kapsamında 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük katkı sağlayan gaziler ve şehit yakınları yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' projesi kapsamında düzenlenen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük katkı sağlayan gaziler ve şehit yakınları yaşadıklarını anlattı. İçdaş Kongre Merkezi Seyit Onbaşı Toplantı salonundaki programa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından program kumdan resim sanatçısı Veysel Çelikdemir'in sunduğu '15 Temmuz' temalı gösteriyle devam etti. Moderatörlüğünü oyuncu İsmail Hakkı Ürün'ün üstlendiği programda 15 Temmuz gazileri Orçun Şekercioğlu, Hacer Konuş ve Abdullah İrgin hain darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan Orçun Şekercioğlu, olayı ilk haber aldığında, arkadaşlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Kısıklı'ya hareket ettiğini, burada yeterli tertibat alındıktan sonra işgal edilmeye çalışılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gittiğini kaydetti. Köprüye vardıklarında darbecilerin halka ateş etmeye başladığını dile getiren Şekercioğlu, köprünün etrafından topladıkları taşlarla hücuma geçtikleri sırada vurulduğunu belirtti.

"ÇANAKKALE RUHUMUZ HORTLADI"

Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerlere engel olmaya çalışan Abdullah İrgin de kendisinin Muşlu, eşinin ise Çanakkaleli olduğunu ve Edirne'de yaşadıklarını, 15 Temmuz gecesi ise tesadüfen Ankara'da bulunduğunu söyledi. 15 Temmuz gecesi milletin şahadete koştuğunu belirten Abdullah İrgin şöyle konuştu:

"Bunların o gece tek derdi bizim bayrağımızı indirmek, ezanımızı dindirmek, vatanımızı bölmekti. Bunların o gece tek istedikleri bir şey vardı. Bizim topraklarımızdı. Ben her zaman söylüyorum. Bir toprak için bu kadar şeye gerek yoktu. Biz Türk milleti olarak bonkör bir milletiz. İstedikleri toprak olsun. Gömeriz istedikleri yere. Nereye isterlerse oraya gömeriz. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ne Kürtlüğümü inkar ederim ne de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumu inkar ederim. Bunlar tezgahtır. Bizi Türk, Kürt kavgası ile bölmeye çalıştılar. Bunlar şimdi de siyasi kavgalarla bizi bölmeye çalıştılar. Ben yıllardır dua ediyordum. Keşke bir dış devletle savaşa girsek de bu halk tekrar bütünleşse, bu Çanakkale ruhu tekrar gelse. 15 Temmuz bizim Çanakkale ruhumuzu hortlattı. Bizim hiç kimseyle bir derdimiz yok. Onlar kendilerine bela aldılar."

Programı izlemeye gelenler ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, Türk Milletinin birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Tavlı Çanakkale AK Parti İçdaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title