Haberler

Cami hoparlöründen beddua gibi kaside! Soruşturma başlatıldı

Güncelleme:

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Mesir Camii hoparlöründen okunan kasidede geçen 'Oruç tutmayanın başı ağrısın' cümlesi sosyal medyada tepkilere neden olurken, Manisa Valiliği okunan kasideye ilişkin soruşturma başlattı.

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Laleli Mahallesi Mesir Camisi'nde hoparlörden dün gece yatsı namazı sonrası okunan ramazan duası sırasında cami imam hatibi Metin Koçyiğit, tarafından okunan kasidede geçen 'Oruç tutmayanın başı ağrısın' cümlesi tepkilere neden oldu.

BEDDUA OLARAK YORUMLANDI

Sosyal medyada 'Oruç tutmayanın başı ağrısın' beddua olarak yorumlanan kaside sonrası harekete geçen Manisa Valiliği, soruşturma başlattı. Cami imamı Metin Koçyiğit ve okuduğu kaside hakkında inceleme sürüyor.

Kasidenin sözleri şöyle:

Onbir ayda gelirsin/ Müminlerin bayramısın/ Münafıkların zindanısın/ Merhaba ey şehri gufran merhaba/ Bu ayda cennet kapıları açılır/ Camilere rahmet saçılır/ Teravih kılanlara holle biçilir/ Merhaba ey şehri ramazan merhaba/ Cehennem altın meyil daresi/ Elimi yüzümü yüsem çıkmaz karesi/ Oruç tutmayanın başın ağrısı/ merhaba ey şehri ramazan merhaba

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunusemre Manisa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500

Yorumlar (14)

Theo:

Ben oruç tutarsam senin için tutmuyorum günah işliyorsam senin için işlemiyorum.burası Türkiye Cumhuriyeti Demokrasi sistemimiz var burası Arbabistan değil.haddini bilmeyen aşırı dinciler ülkeyi kaosa sürekler asla izin verilmemesi gerek

85
135
yanıtYanıtla
Mesut Bayır:

Sanki eskiden sosyal medya vardı. Her haltı çekip paylaşmak moda oldu. Ne varmış bu sözlerde ki?

103
44
yanıtYanıtla
Selim Karslıoğlu:

Teo takma adını kullandığına göre Müslüman değilsin galiba. Bu nasıl ahlaksız böyleKasidede oruç tutmayanın başı ağrısın demiyor. Oruç tutmayanın başın ağrısı derken vicdani bir rahatsızlığa işaret ediyor. Anlaşılan içimizde kripto Ecnebi, ateist çoğaldı.

91
42
yanıtYanıtla
Yuksek Egitimli :

Ayy caniiim. oylemi. vicdani rahatsizligami dikkat cekmis. vahvahv

yanıt5
yanıt3
Bozkurt Ergenekon :

MİNARELERE DOLDURULAN DEMODE VE ESKİ TEKNOLOJİ TENEKE HOPARLÖRLERDEN SON SES CIZIRTILI EZAN OKUMALARA ALIŞTIK DA,GÜNÜMÜZDE CAMİLER KAPALI DİYE GÜYA "İŞ YAPIYORUZ"DENSİN DİYE MİNARELERDEN GAZEL FORMUNDA İLAHİ,KASİDE,NAAT GİBİ BURAM BURAM BİD'AT KOKAN İŞLERİ YAPANLARI RABBİME HAVALE EDİYORUM.CAMİLER İSLAM MABEDİDİR.NAMAZ KILINIR,DUA EDİLİR,ZİKİR ÇEKİLİR,VAAZ VERİLİR,KUR'AN OKUNUR.EYY MUAVİYE'NİN ADAMLARI..CAMİLERDE ALLAH KELAMI KUR'AN AYETLERİNDEN BAŞKA BİR ŞEY OKUYANLAR,ŞEYTANDIR.

28
5
yanıtYanıtla
Lexa :

Hoşgörü lütfen.

23
8
yanıtYanıtla
serdar büyükbayraktar:

bir kişinin sağlığına beddua etmek iyi değil haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz

15
15
yanıtYanıtla
Rasim Yilmaz:

Önce okuduğumuz yazıları anlamayi öğrenmemiz gerek. Bu cümlede beddua yok aslında oruç tutmayan güruhun aşırı hassasiyet göstermesi sonucu ima var diye yaygara koparmışlar. Oruç tutmayan insanların, baş ağrısıdır diyor Ramazan .Yani tutmayanin başı ağrısın demiyor beyitte .İslam müslümanların inananlarin dinidir T.C Devleti dini İslamdir.Rahatsiz olan avrupa sevicileride yallah batiya.Ezandan rahatsız olan , hoparlörün sesini kısmaya çalışandan bu devlete hayir gelmez ...

yanıt14
yanıt18
Canmen:

...deyipte...basi agriyan Hoca...

14
2
yanıtYanıtla
Yuksek Egitimli :

Kendinize bir saat alsaniz artik. Su mesele bitse.

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title