Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Manyas ve Ayvalık ilçelerinde anma töreni düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Manyas ve Ayvalık ilçelerinde anma töreni düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na Kaymakam Abdülhamit Mutlu, Belediye Başkanı Tancan Barçin çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Halk Eğitim Müdürlüğü'nde Atatürk Ortaokulu Müdürü Ünal Seymen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra öğrenciler, şiir okudu ve Atatürk oratoryosu sahneledi.

Ayvalık

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, daire amirleri, gaziler, şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Atatürk oratoryosu sahnelendi.

İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde devam eden törende konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, bundan tam 79 yıl önce 10 Kasım 1938'de Türk milletinin sadece büyük bir askerini değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunu ve ömrünü kararlı mücadelelere vermiş bir vatan kahramanını da kaybettiğini söyledi.

Hayattaki en önemli mürşidin ilim olduğunu işaret eden Atatürk'ün gerçek bir başöğretmen olduğunu vurgulayan Bahadır, "Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk'ü kaybetti. Asıl önemlisi bir yanı ölürken, diğer yanıyla dimağlarda daima diri kalabilecek kadar milletinin yüreğinde taht kurmuş liderini kaybetti. Bugün, Türk milletinin sarsılmayan sevgisi yanında, dünya milletlerinin haklı saygısını da kazanan Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 79. yılı. Kendisini rahmetle yad ediyorum." diye konuştu.

Ardından Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, Garnizon Komutanı Fevzi Koyuncu ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirildiği program, "Atatürkiye" adlı sunumla sona erdi.

Tören, ışık ve dumanlar arasında Atatürk silueti oluşturulmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Gökhan Görgülüaslan Ayvalık Manyas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title