Haberler

Büyük Anadolu Halkı Bilgilendiriyor

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi tarafından gerçekleştirilen, sağlık hakkında bilgilendirme programları devam ediyor.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi tarafından gerçekleştirilen, sağlık hakkında bilgilendirme programları devam ediyor.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen sağlık hakkında bilgilendirme programı, Anakent Sosyal Tesisleri'nde 23 Nisan ilköğretim okulu Okul Aile Birliği'nin katkıları ile gerçekleştirildi.

Yaklaşık 250 kişinin katıldığı programda müzikli, pasta kesimi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması da yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan 23 Nisan İlk ve Ortaokulu Müdürü İsmail Şengül, "Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri ve Okul Aile Birliğimizin ortaklaşa gerçekleştirdiği bu toplantı velilerimiz için çok faydalı olacaktır. Ben bu toplantının gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Genel Cerrahi uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, obezite cerrahisi, diyabet cerrahisi ve meme kanseri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Tıp alanında yeni bilgi ve uygulamaları yakından takip ederek modern teknolojinin son gelişmelerini bünyesinde barındıran Büyük Anadolu Hastaneleri olarak gerçekleştirdikleri ameliyatları başarıyla tamamladıklarını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, "Hem dünyada hem ülkemizde şeker hastalığı gittikçe yaygınlaşmakta ve şeker hastalığının organlarda yaptığı hasarlardan dolayı birçok hasta hayatını kaybetmektedir. Metoboloik cerrahi günümüzde tip 2 şeker hastalığına kalıcı tedavi sağlamaktadır. Günümüzde hızla yayılmaya başlayan şeker hastalığını ortadan kaldırmayı hedefleyen 'tip 2' hastaları için geliştirilen cerrahi yöntem ile diyabetten kurtulabilirsiniz. Yine beden kitle indeksi 35 ve üzeri olan, uzman denetiminde tıbbi beslenme, egzersiz ve medikal tedavi gibi yöntemlerle zayıflayamayan hastalara obezite cerrahisi önermekteyiz. Bu ve bu tür ameliyatlar hastanemizde başarıyla yapılmaktadır. Gerçekleştirdiğimiz başarılı operasyonlarla birçok hastamız hastanemizde şifa bulmuştur. Şüphelendiğiniz, geçer diye beklediğiniz ağrılarınızda mutlaka bir uzmana başvurmayı unutmayın" dedi.

Sinevizyon eşliğinde sunumunu yapan Opr. Dr. Muzaffer Al, daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı. Toplantıda son olarak 40 yaş üstü katılan kadınlara mamografi çekimi ve check up hediye edildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Al 23 Nisan Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title