Haberler

Bursaspor'da Başkanlık İçin 5 Aday

Beşiktaş Karşılaşmasında 3-0'lık Galibiyete İmza Atan Bursaspor'u Kongre Telaşı Sardı. Taraftarların Aleyhte Tezahüratları Sonrasında Bir Daha Başkan Olmayacağını Açıklayan Levent Kızıl Yönetiminin 21 Mayıs'ta Olağanüstü Kongre Kararı Almasının Ardından, Adaylık Başvurusunun Son Gününde Eski Yöneticiler Ali Karasu, Ali Ademoğlu, Hasan Erdem, Mesut Mestan ve İskender Kaya Divan Kurulu'na Adayl...

Beşiktaş karşılaşmasında 3-0'lık galibiyete imza atan Bursaspor'u kongre telaşı sardı. Taraftarların aleyhte tezahüratları sonrasında bir daha başkan olmayacağını açıklayan Levent Kızıl yönetiminin 21 Mayıs'ta olağanüstü kongre kararı almasının ardından, adaylık başvurusunun son gününde eski yöneticiler Ali Karasu, Ali Ademoğlu, Hasan Erdem, Mesut Mestan ve İskender Kaya Divan Kurulu'na adaylık müracatında bulundular.

Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ne gelerek adaylık başvurusunu Divan Kurulu Başkanı Kadri Şankaya'ya veren eski yönetici ve işadamı Ali Karasu, Bursaspor'daki sorunların üstesinden gelmek için çalışmaya hazır olduğunu belirterek, "Bursaspor'un tüm gerçeklerini bilen birisiyim. Adaylığım Bursaspor kamuoyunda kabul görürse, eski başkanlarımızın, delege ve taraftarların desteğinin arkamda olduğuna inanırsam bu yolda sonuna kadar kararlılıkla yürürüm. Oluşturacağım yönetim kurulu ile 2 yıl içinde imkansızı gerçekleştirmeye, maddi ve manevi desteklerimle Bursaspor'u ayağa kaldırmaya hazarım. Bursaspor'da edindiğim tecrübeyi iş hayatındaki deneyimlerimle birleştirerek kentimize güzel günler, büyük zaferler yaşatacağımıza inanıyorum. Beşiktaş galibiyetinin coşkusunu yaşadığımız bu güzel günde, çok kutsal bir görev olarak kabul ettiğim Bursaspor Başkanlığı'na aday olduğumu açıklıyorum" dedi. Ali Karasu'nun yönetim listesinde Osman Çelik ve Tahsin Ardıç gibi isimlerin de yer alacağı öğrenildi.

Başkan adayı Mesut Mestan ise, özlenen ve üst sıralara oynayan bir Bursaspor'u oluşturmak istediklerini ifade ederek, "Biz dersimizi iyi çalıştık, neler yapıp neleri yapamayacağımızı biliyoruz. Bursaspor'u üst sıralara yükseltmek için adayım. Amacımız gençlere daha çok yer verip yeni Serdar Kurtuluşlar yetiştirmek" dedi. Mestan, teknik direktörlük konusunda ise, "Bir adayımız var, onunla görüşüp kararımızı açıklayacağız. Geleceğe dönük planlarımız da var, seçildiğimizde bunları ortaya koyacağız" açıklamasında bulundu.

Ali Ademoğlu da dilekçesini divan başkanlığına verdi. Ali Ademoğlu, her kongre üyesinin hayalinde başkan olmanın yattığını ifade ederek, "Dün akşamki atmosferi herkes gördü. Bu takıma başkan olabilmek güzel bir duygu. Bursaspor'u sadece taraftar yönetmeyecek. Bütün dinamiklerle, herkesin görüşünü alarak bu kulübü yöneteceğiz. Kente hizmet için varız. Üst sıralara oynayan bir Bursaspor amacımız. Bursaspor altyapısına önem vereceğiz. Mevcut hocamızla görüşüp konuşacağız. Ancak kimse kendini bu kulüpten büyük görmesin" diye konuştu.

Eski yönetici Hasan Erdem ise, yapılacak olan Genel Kurulun Bursaspor`a hayırlı olmasını dileyerek " Her başkan adayımız demokratik hakkını kullanarak aday olmuştur. Bizler için hayırlı ve uğurlu olsun. Kurumlar kalıcıdır. Kentin en büyük dinamiği Bursaspor`dur. Elimizden geleni yaparak Bursasporumuza faydalı olmak istiyoruz. Yeni perojeler ile kalıcı gelir kaynakları oluşturmaya devam edeceğiz. Kentin dinamiklerinin desteğini almamız gerekiyor. Yaklaşık 400 dolayında üniversite mezunu delegemiz var. Kendileri neyi seçeceklerini çok iyi biliyor. Sonuçta kazanan Bursaspor olacaktır. Yeni Hoca ve transferleri düşünüyoruz. Bizimle birlikte olan işadamlarımız ellerini taşın altına sokacaktırlar" diye konuştu.

İskender Kaya ise adaylık müracatı divan kuruluna gönderdiği faksla yaptı.

KADİR ŞANKAYA VE MURAT YANIKLAR'IN AÇIKLAMASI

Divan Başkanı Kadir Şankaya da yaptığı açıklamada Bursaspor`un tarihinde ilk kez 5 başkan adayının Bursaspor Başkanlığı için yarışacağını belirterek " Öncelikle Bursasporumuz için hayırlı olsun. 5 adayın başvurularını kabul ettik. Ali Karasu, Ali Ademoğlu, Hasan Erdem, Mesut Mestan ve İskender Kaya bizlere başvurularını ilettiler. Adaylar 19 Mayıs Cumartesi günü 11:00 -13:00 saatleri arasında ise bizlere Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu listelerini sunacaklar. Şahsen seçilemeyecek olan adaylarımızın, seçilecek olan adayımıza destek olacaklarını ve Bursaspor için birlikte olacaklarını düşünüyorum. Temmenimiz gelecek yönetimin önümüzdeki sezon güzel bir takım oluşturup bizlere mutlu günler yaşatmaları" şeklinde konuştu.

Bursaspor Genel Sekreteri Murat Yanıklar da; Levent Kızıl yönetimi olarak görevi Galatasaray maçı sonrasında tamamlayacaklarını hatırlatarak, "Bursaspor tarihinde 5 adaylı bir kongre olmadığını Divan Başkanlık Kurulu'ndan öğrendim. Biz öyle bir Bursaspor meydana getirdik ki, eskiden aday bulunamayıp başkanlık için baskılar yapılırdı, şimdi ise 5 aday Bursaspor'a talip oldu. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Kongreye geniş katılımın olmasını talep ediyoruz. Kongreye katılacak olan üyelerimizin geçmiş ve gelecek ile ilgili düşüncelerini daha önceden de söylediğimiz gibi kürsüden tartışmalılar" şeklinde konuştu.

(İHS)

14.05.2007 18:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title