Haberler

Bursa İş Dünyasından Öneri 81 ile Demokrasi Anıtı Yapılsın

Bursa iş dünyasından öneri: 81 ile demokrasi anıtı yapılsın, 15 Temmuz Demokrasi Bayramı ilan edilsinBURSA, (DHA) ? BURSA iş dünyasından 82 kuruluş ortak açıklama ile darbe girişimine tepki gösterdi.

Bursa iş dünyasından öneri: 81 ile demokrasi anıtı yapılsın, 15 Temmuz Demokrasi Bayramı ilan edilsin

BURSA, (DHA) ? BURSA iş dünyasından 82 kuruluş ortak açıklama ile darbe girişimine tepki gösterdi. 'Güçlü demokrasi, Güçlü Türkiye' mesajı veren iş dünyası adına hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, 15 Temmuz'un demokrasi bayramı olması, 81 ile 81 anıt yapılması önerisinde bulundu. Bursa'daki adı Demokrasi olarak değişecek olan Foımara Meydanı'na anıt yapacaklarını belirten Burkay, darbe girişimine karşı çıkarken şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir adına da ödül koyacaklarını açıkladı.

Bursa iş dünyası temsilcileri darbe girişimine karşı kenetlendi. BTSO öncülüğünde düzenlenen 'Bursa İş Dünyası Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkıyor' buluşmasına 82 kuruluş destek verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program için hazırlanan ortak bildiriyi BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay okudu. Millet iradesini hiçe sayan demokrasi adına utanç verici bir girişimin 15 Temmuz akşamı yaşandığını söyleyen Burkay, gereken cevabın verildiğini dile getirdi.

'GÜÇLÜ DEMOKRASİ, GÜÇLÜ EKONOMİ'

Güçlü Türkiye'nin ve güçlü ekonominin temelinin güçlü demokrasi, güçlü demokrasinin güvencesinin de sivil inisiyatifin varlığı olduğunu söyleyen Burkay şöyle konuştu:

"Milletimizin bu bilinci, düşünce ve aksiyon planında zamanı geldiğinde ortaya koyacağına da tüm dünya şahit oldu. Türk milleti artık kendisine dayatılmak istenen her şeyi kabullenmeyeceğini ilan etmiş, iradesinin ve tercihinin ne pahasına olursa olsun arkasında duracağını göstermiştir. Gururla ifade etmek istiyorum ki iradesinden başka güç tanımadığımız milletimizin, hükümetimizin, Başbakanımızın ve seçilmiş Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu hiç tereddüt etmeden açıklayan ilk oda olduk."

DEMOKRASİ ANITI İNŞA EDECEĞİZ

Demokrasi zaferini kazandıran şehitlerin unutulmaması adına 81 ile 81 anıt yapılması önerisinde bulunan Burkay, "BTSO olarak Bursa'da Demokrasi Meydanı'nda bir demokrasi anıtı inşa edeceğiz. Bununla birlikte her yıl, darbe girişimine karşı çıkarken şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir adına bir demokrasi ödülü vereceğimizi ilan ederek, 15 Temmuz tarihinin Demokrasi Bayramı olmasını destekliyoruz."

İbrahim Burkay, konuşmanın sonunda iş dünyası temsilcileri ile birlikte Demokrasi Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutacaklarını sözlerine ekledi. Ardından salondaki Türk Bayrakları'nı ellerine alan iş dünyası temsilcileri, darbe girişimine karşı bayraklı fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ 2007btsodarbeyetepki

BOYUT 373 MB SÜRE 08.05

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Burkay Türkiye Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

title