Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Sara'yı Evlendirmek" ve "Halktan Biri" oyunlarını sahneleyecek, uluslararası tiyatro festivaline ev sahipliği yapacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Sara'yı Evlendirmek" ve "Halktan Biri" oyunlarını sahneleyecek, uluslararası tiyatro festivaline ev sahipliği yapacak.

Sam Bobrick'in yazdığı, Eylül Aktürk'ün Türkçeye çevirdiği ve BDT tarafından sahneye uyarlanan "Sara'yı Evlendirmek" eserini Murat Sarı yönetiyor. Eserin ışık tasarımı Ali Karaman, dekoru Murat Gülmez, kostümleri Funda Çebi, müzikleri de Cem İdiz'e ait.

Demet Oran, Kemal Okur, Arzu Tan Bayraktutan, Nazlı Ceren Argon ve Nurettin Örük'ün rol aldığı oyunda, hayatını kariyerine adamış başarılı avukat Sara'nın, kuzeni Martha tarafından sıra dışı ve biraz da çılgınca yöntemlerle evlendirilme çabası anlatılıyor. Oyunda, aşk ve evlilik kavramları da samimi dille irdeleniyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde (AVP) bugün ve yarın saat 20.00'de seyirciyle buluşacak.

Sam Bobrick'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın Türkçeye çevirdiği ve Bora Özkula'nın yönettiği "Halktan Biri"nin dekorunu Ethem İzzet Özbora, giysilerini Gözde Yavuz, ışık tasarımını Rahmi Özan hazırlıyor.

Oyunda, işini kaybetmiş Amerikalı Travis Pine'nin geleceğinden duyduğu endişe nedeniyle başkana durmadan eleştiri dozu yüksek mektuplar yazması, başkanın bunları okuyup etkilenmesi sonucunda da Pine'nin mektup yazmasını durdurmak için ajan göndermesiyle gelişen trajikomik olaylar anlatılıyor.

Taner Turan, Acan Ağır Aksoy ve Cem Şener'in rol aldığı oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda bugün ve yarın saat 18.00'de izleyiciyle buluşacak.

Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali

Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali", 11 Mart'ta başlayacak.

Ankara ve Trabzon devlet tiyatroları ile Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Romanya, Bulgaristan'dan gelecek grupların oyunlarına yer verilecek festivalde, 27 Mart'a kadar 6'sı yabancı, 2'si yerli 8 oyun sahnelenecek. Festival kapsamında ayrıca çocuk oyunları sahneye konulacak ve kukla ile maske yapımları gibi atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Festival, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'ndaki AVP Sahnesi'nde 11 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Gayri Resmi Hürrem" oyunuyla başlayacak. "Gayri Resmi Hürrem" oyunu yine aynı sahnede ve saatte 12 Mart'ta da izleyicilerin beğenisine sunulacak.

13-14 Mart'ta ise AVP Sahnesi'nde, Kosova Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosunun "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" oyunu 20.00'de sahnelenecek. 15-16 Mart'ta da Arnavutluk Shkodra 'Migjeni' Belediye Tiyatrosunun "Tiyatronun Avlusundaki İtfaiyeci" oyunu, yine aynı sahnede ve saatte izleyicilerle buluşacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Vefik Paşa Ali Karaman Eylül Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title