Haberler

Baltalı katil zanlısına müebbet hapis cezası verildi

Güncelleme:

Bursa'da 51 yaşındaki fabrika bekçisini baltayla öldüren sanığın cezası belli oldu. Mahkemede pişman olduğunu belirten sanığa müebbet ve 10 yıl hapis cezası verildi.

Bursa'da fabrika bekçisi 51 yaşındaki Süleyman Kıran'ı evinde baltayla öldürüp 750 lirasını aldığı gerekçesiyle 'tasarlayarak adam öldürme ve yağma' suçlarından tutuklu yargılanan Cevdet Uçar, bugün görülen karar duruşmasında müebbet ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Şubat 2018'de merkez Nilüfer ilçesi Hasanağa Mahallesi'nde meydana geldi. Fabrikada bekçilik yapan 1 çocuk babası Süleyman Kıran, iş yerine gitmeyince, durumdan şüphelenen mesai arkadaşları evine geldi. Kıran'ın baltayla vurularak öldürülmüş halde cansız bedeniyle karşılan arkadaşları, durumu polise bildirdi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, inşaat işçisi Cevdet Uçar'ı gözaltına aldı. Binaya girip çıkarken güvenlik kamerasına yansıyan Uçar'ın, ayakkabısında da Kıran'ın kan izine rastlandı. Yapılan incelemede Uçar'ın, Kıran'ı öldürdükten sonra cebinden aldığı 750 lira ile olay sırasında kullandığı eldiven toprağa gömülü bulundu. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Cevdet Uçar, tutuklandı.

Baltalı cinayetin sanığına müebbet hapis cezası verildi

NAKİT PARASI İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'yağma' suçundan da 15 yıl hapis istemi ile açılan davanın karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Cevdet Uçar cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tarafların avukatları da hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, tüm belgeler birlikte değerlendirildiğinde sanığın olay tarihinde ekonomik açıdan sıkıntıda olduğu ve maktul Süleyman Kıran'ın tazminat olarak aldığı nakit paralar olduğunu bildiğini, Kıran'ı öldürerek söz konusu paraları ele geçirmeyi amaçladığını, amacı doğrultusunda da olay günü maktulün evinin önüne giderek saklandığını, elindeki balta ile maktule vurarak onu öldürdüğünü ve üzerinde bulunan 750 TL'yi alarak olay yerinden ayrıldığını belirterek, bu şekilde 'tasarlayarak adam öldürme', 'bir suçu gizlemek amacıyla öldürme' ile 'gece vakti konutta silahla yağma' suçlarını işlediği yönündeki mütalaasını tekrarladı.

Baltalı cinayetin sanığına müebbet hapis cezası verildi

MÜEBBET HAPİS CEZASI

Cevdet Uçar, duruşmada yaptığı savunmada pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Cevdet Uçar'a 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından cezasında iyi hal indirime giderek, müebbet hapse çevirdi. Heyet ayrıca sanığa yağma suçundan da 10 yıl hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Baltalı cinayetin sanığına müebbet hapis cezası verildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Hasanağa Mahallesi Haberler

500

Yorumlar (16)

şantiyeci:

ulan vicdansız 750 tl için adam mı öldürülür Allah korkusu yok, toplum gittikçe imansız olmaya başladı sonuç ortada . . .

12
0
yanıtYanıtla
ADALET:

bir insanı kasten öldürenin hakkı ölümdür, öyle de olmalıdır, belli ki adamın arkası yok, yoksa bu cezayı almazdı, ne yazık ki adalet herkes için işlemiyor. . .

11
1
yanıtYanıtla
mehmet:

neden iyi hal indirimi kardeşim öldürülen senin kardeşin evladın olsa iyi hal indirimi yapacak mısın pes yahu pes 750 tl için can alan bu ite

11
0
yanıtYanıtla
Büşra:

Adalate Sarayı''nı görünce aklıma Simit Sarayı ya da Saray Börekçisi geliyor. Gözümde bir Dayı canlanıyor; İnsanlar gelip ''Bana ordan bir porsiyon adalet sar dayı'' filan diyor. ''Dayı ADALET''in kilosu kaça ?'' Haber içeriğinden bağımsız yorumum için değerli yorumdaşlarımdan ve editörlerimizden kusura bakmamalarını rica ederim.

6
5
yanıtYanıtla
AŞKIN ŞENTÜRK:

Hadi le. nn abartma istersen

yanıt1
yanıt0
vahdettin bayram:

baltalı katil ekmek elden su gölden milletin verdiği vergilerle bedava içerde sefa sürecek bu mu ceza? İDAM ŞART. . . KISAS ŞART.

5
1
yanıtYanıtla
bu ne şimdi:

önce tasarlayarak adam öldürme sonra iyi hal. umarım yargıtay gerekli düzeltmeyi yapar.

6
0
yanıtYanıtla
DIYANET:

GÜNÜBİRLİK HEVA HEVESTEN NE ZMAN DÖNECEĞİZ? NİÇİN GELDİK BU HAYATA; KALPLERDEKİ MANEVİ IŞIĞI YAKIN;ÇOK GÜZEL DERİN MANALAR VAR.

4
2
yanıtYanıtla
16spor:

bu iyi hal indirimini canice işlenen cinayetlerde kesinlikle kaldıracaksın, cani herif acımasızca bir kişinin kanına girerken neden iyi hal göstermemiş, şimdi kravatlı hakim beyimizin karşısında adam rolü yapıyor diye iyi hal mi olur.

6
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

böylelerine idam başkası ödül.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title