Haberler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan İdlib gazisine ziyaret

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Suriye'nin İdlib kentinde 2 Mart'ta rejim unsurlarının topçu atışında bacağından yaralanan gazi Uzman Çavuş Semih Sercan'ı (24) ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Suriye'nin İdlib kentinde 2 Mart'ta rejim unsurlarının topçu atışında bacağından yaralanan gazi Uzman Çavuş Semih Sercan'ı (24) ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kendisine evinde ziyarette bulunan Aktaş'a yaşadıklarını aktaran Sercan, aynı saldırıda yanında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Muhammed Ak'ın üzüntüsünü annesi ve kardeşlerinin verdiği moralle atlatmaya çalıştığını belirtti.

Gazi olduğu günü anlatan Sercan, kendilerine yapılan topçu atışlarına karşılık verdiklerini ve şehit arkadaşıyla birlikte mevziden dışarı çıktıklarını kaydetti.

Karşı atış yaptıktan sonra yakınlarına top ateşi düştüğünü belirten Sercan, şunları aktardı:

"İki yıldır beraber olduğum devrem yanımda şehit oldu. Orada güvenlik amaçlı, rejimin önüne hat kurmuş durumdayız. Sürekli mevzilerde yatıp kalkıyoruz. Bir nevi Çanakkale zamanını yaşıyoruz orada. Bizim olmamız gereken yer orası. O topraklardan biz hiç çıkmamalıyız. Biz dik duruyoruz, orada bir ezan sesi bile yetiyor bize. Bizim bir tanemize bin tanesi değmez ama bizim bir canımız yanıyorsa, onların bin canı yanıyor. Şehit olan arkadaşım cengaver gibiydi. Hep benimle birlikte, beni hiç bırakmazdı."

Aktaş da "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, her daim şehit yakınları ve gazilerin yanında olduklarını ifade etti.

Ziyarette, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Alinur Aktaş İdlib Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title