Haberler

Bursa Buğday Silosunda Ölen İşçi Defnedildi, 3 Kişi Gözaltında

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, bir un fabrikanın buğday silosuna düşerek yaşamını yitiren ve 12 saat sonra 400 ton buğdayın boşaltılmasının ardından cansız bedenine ulaşılan Nedim Hüseyinoğlu (42) bugün toprağa verildi. Buğday silosundaki ölümle ilgili olarak fabrika müdürü, vardiya amiri ve vardiya sorumlusu 3 kişi savcılıkça gözaltına alındı.

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde dün meydana gelen olayda, bir un fabrikasında çalışan Nedim Hüseyinoğlu, buğday silosuna çıkarak bağdayları karıştırmak isterken düştü. Silodaki buğdayın içinde kısa sürede kaybolan işçinin elleri buğday yığının üstünde kaldı. Siloya çıkan diğer işçiler, buğdaya gömülen Nedim Hüseyinoğlu'nun ellerini görüp 112 Acil Servis'e haber verdiler. Sağlık ekibi işçi Hüseyinoğlu'nun yaşamını yitirdiğini belirlerken, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri de ölen işçinin cesedine ulaşmak için çalışma başlattı. Olayı haber alan Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bassavcı Zekeriye Alper İnanç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Araali de olay yerine gelerek, kurtarma çalışmalarını yönettiler ve izlediler.

SİLO BOŞALTILDI

800 ton buğday bulunduğu belirtilen silo, çevresinden açılan deliklerden 400 tonu boşaltıldı. Boşaltma çalşmalarının ardından, silonun zeminine yakın kısımda işçinin cesedine ulaşıldı. Hüseyinoğlu'nun cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü, burada yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Nedim Hüseyinoğlu'nun cenazesi bugün öğle namazına müteakip Sarı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Mahmudiye Mezarlığına defnedildi.

SİLODAKİ ÖLÜMLE İLGİLİ 3 GÖZALTI

Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren un fabrikasındaki siloda ölümle sonuçlanan olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, olayla ilgili işyerindeki görevlinin gözaltına alındığını bildirdi. Yazılı açıklama yapan Başsavcı İnanç, "1 Temmuz 2018 tarihinde, İnegöl Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren un fabrikasında işçi olarak çalışan N.H.'nin buğday silosunda ölümüne ilişkin olarak iki Cumhuriyet Savcımız görevlendirilmiş olup, soruşturma Başsavcılığımız tarafından yürütülmektedir. Olay yerinde ölen vatandaşımıza ulaşmak için tonlarca buğdayın boşaltılması noktasında AFAD ekipleri, itfaiye ve belediye yetkilileri uzun uğraşlar verdi. Başsavcılığımız tarafından tüm işlemlere yerinde nezaret edildi. Aynı gün akşam saatlerinde, ölen vatandaşımıza ulaşıldı. İlçe Devlet Hastanesinde yapılan muayeneden sonra kesin ölüm sebebinin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumunu görevlendirdik. Olay yerinde gerekli incelemeler yapılıp, önemli görülen evrak, belge ve deliller toplandı. Alınan tanık ifadeleri ve ilk bulgular ışığında işletmede müdür, vardiya sorumlusu ve vardiya amiri olarak görev yapan 3 şüpheli aynı gün gözaltına alındı. Bu şahısların işlemleri halen devam ediyor. İleriki günlerde alınacak bilirkişi raporu, olay yerinde elde edilen bulgular üzerinde yapılacak nihai incelemeler, kesin ölüm sebebinin tespiti ve alınacak yeni ifadelere istinaden gerekli değerlendirmeyi yapacağız" dedi.

Gözaltına alınan Fabrika Müdürü Bülent K., Vardiya Amiri Ali G. ve Vardiya Sorumlusu Bahtiyar Ö.'nün emniyetteki sorgulamaları sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title