Haberler

Burhaniye'de Sektörel İşbirliği Günleri Üniversitelileri İş Sahibi Yaptı

Burhaniye'de Sektörel İşbirliği Günleri üniversitelileri iş sahibi yaptı

BALIKESİR - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO), Burhaniye Ticaret Odası ve İş-kur'un işbirliği ile düzenlenen Sektörel İşbirliği Günleri etkinliği, turizm öğrencilerini otelcilerle buluşturdu.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Salonlarında düzenlenen etkinliğe 20 otel ile 7 uluslararası ticaret firması katılırken, okulun turizm ve uluslararası ticaret bölümlerinden okuyan öğrenciler staj yapma ve iş bulma olanağı buldu.

Balıkesir Üniversitesine bağlı 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda düzenlenen Sektörel İşbirliği Günleri'nde çok sayıda öğrenci otelcilerle buluştu. Öğrenciler, staj ve iş için form doldururken, otellerin ayaklarına gelmesinin mutluluğunu yaşadı. Sektörel İşbirliği Günleri etkinliğe Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başsavcı Hüseyin Tuncel ile çok sayıda daire müdürü ve öğrenciler katıldı. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, konuklarla yakından ilgilenirken, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Başsavcı Hüseyin Tuncel'e BUBYO katkısı hediye etti. İstihdama katkı sağlamak istediklerini anlatan Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, "Türkiye'nin en büyük ekonomik sorunlarından biri işsizlik. Maalesef çift haneli rakamlarda işsizlik. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Odalar Birliği bünyesinde 360 oda ve borsalarla beraber Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın da katıldığı bir toplantı ile istihdam seferberliği başlatıldı. Bu seferberlik kapsamında bizde İş-kur üniversite ve ticaret odası olarak turizm sektörünü ve ticaret yapan firmaları gençlerle buluşturduk. Bu kampanya bu şekilde başladık. Start verdik. İnşallah önümüzdeki günlerde devamı gelecektir" dedi.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban da, "Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Ticaret odası ve İş-kurla birlikte Sektörel İşbirliği Günleri sayesinde düzenlediğimiz programda temel hedefimiz, öncelikle körfez bölgesine istihdam noktasında katkılar sağlamak. Öğrencilerimizi, 20 tane otelimiz ve 7 tanede uluslar arası ticaret firması ile bir araya getirdik. Böylelikle, hem staj hem işi. imkanı bulabiliyorlar. Aynı zamanda körfezin nitelikli elamana yönelik ihtiyacını da bu havuzdan tüm firmalarımız karşılamış oluyor. Amacımız, ülke turizmine, ülkemizin dış ticaretine ve aynı zamanda istihdam seferberliği noktasında faydalı olabilmek. Dolayısıyla bu vesileyle bu Sektörel İşbirliği Günlerini düzenledik. Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzda bu tür faaliyetler bundan sonra artarak devam edecek" dedi. İş-kur Edremit Şube Müdürü Nilüfer Karahan'da," Bu, öğrencilerimizle iş verenleri bir araya getirmek için yapılan bir çalışma. Milli istihdam seferberliği kapsamında, öğrencilerimizin iş ararken nelere dikkat etmeleri gerektiğini CV hazırlama, insan kaynaklarıyla ilgili bilgi sahibi olmaları için yaptığımız bir çalışma. İnşallah, faydalı olmuştur. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. İşverenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Okulumuza da misafirperverliği için çok teşekkür ediyoruz" dedi. Öğrencilerde mutluluklarını dile getirdi.

Öğrencilerden Gamze Çolak, "Böyle bir organizasyon yapıldığı için teşekkür ediyoruz. İş başvurusu yapma imkanımız oldu. Staj başvuruları yapma imkanımız oldu."dedi. Mustafa Aykent de," Bende çeşitli otellere iş başvurusunda bulundum. Amacım, bu yaz güzel bir otelde çalışıp geleceğime yatırım yapmak" dedi. Ceylan Aydaş ise," Bu gün bu etkinlik sayesinde geleceğe yatırım yapmayı düşünüyorum. Umarım güzel şeyler olur geleceğim için" dedi. Eyüp Emirali'de," Turizmde gelecekte kariyer yapmak için ön büroda ilerleyip turizmde yönetici olmayı hedefliyorum. Büyük otellerde, 5 yıldızlı Turizm Bakanlığı otellerinde çalışmayı hedefleyip ön büro müdürlüğüne yükselmek istiyorum" dedi. Umut Bayazit de," Öncelikle otelleri ayağımıza getiren Oğuzhan hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bütün otelleri kaliteli otelleri ayağımıza getirmiş. Birkaç başvuru yaptım. Turizmde önemli yere gelmek istiyorum" dedi. Esat Eraslan'da,"Kariyer günlerine geldik. Bayağı oteller geldi buraya. Çok iyi ağırladılar bizi. Şimdi otellere başvurduk" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Tuncel Necdet Uysal Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title