Haberler

Burdur Dsyb Ziyaretlerine Devam Ediyor

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) tarafından ilçelerde gerçekleşen koordinasyon ve kaynaşma ziyaretleri kapsamında DSYB Yönetim Kurulu, Altınyayla ilçesini ziyaret etti.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) tarafından ilçelerde gerçekleşen koordinasyon ve kaynaşma ziyaretleri kapsamında DSYB Yönetim Kurulu, Altınyayla ilçesini ziyaret etti.

Burdur BDSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Koordinatör Yüksel Güldalı, Sorumlu Müdür Mehmet Ak ile birlikte Altınyayla Kaymakamı Mehmet Ayhan, Altınyayla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Özeren ve Altınyaylalı Birlik üyeleri ile görüştü.

Ziyaret programı kapsamında ilk olarak Altınyayla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nü ziyaret eden heyet, İlçe Müdürü Rafet Özeren ve Müdürlük çalışanları ile kısa bir toplantı yaptı. Toplantıda ilçede küpeleme günleri, üyelerin birlikle iletişimi hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Burdur DSYB yönetimi daha sonra Altınyayla Kaymakamı Mehmet Ayhan ile bir araya geldi. İlçede büyükbaş hayvancılığın teşvik edilerek, alternatif geçim kaynağı olması gerektiğini belirten Altınyayla Kaymakamı Mehmet Ayhan, "İlçede büyükbaş hayvan varlığı, diğer ilçelere göre azdır. Teşviklerle büyükbaş hayvancılık tıpkı mantar yetiştiriciliği gibi alternatif kazanç kapısı olabilir. Büyükbaş hayvancılığa başlarken geleneksel, atadan kalma teknikler yerine modern işletmeler örnek alınmalıdır" diye konuştu.

Altınyayla ilçesinin son iki yolda hayvan varlığının yüzde 25 artış gösterdiğini dile getiren Burdur DSYB Başkanı Kamil Özcan ise, "Bu artış ilçenin potansiyelini göstermektedir. Hayvancılığa başlayacak kişilere her türlü yardımı, yol göstericiliği yapmaya hazırız. Eğer en başından planlı ve düzgün başlanılırsa büyükbaş hayvancılık ideal bir geçim kaynağı ve yatırım olduğunu düşünüyorum. Birliğimiz olarak uzak, yakın ayırmadan her ilçeye önem veriyoruz" şeklinde konuştu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamil Özcan Altınyayla Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title