Haberler

Bülent Ceylan 42 Bin Kişiyi Kahkahaya Boğdu

Bülent Ceylan Frankfurt Commerzbank Arena'daki gösterisiyle izleyicileri gülmekten kırıp geçirdi.

Bülent Ceylan Frankfurt Commerzbank Arena'daki gösterisiyle izleyicileri gülmekten kırıp geçirdi. Yaptığı esprilerle sahnede yaklaşık iki buçuk saat süren bir gösteri yapan Ceylan sahne şovuyla büyülerken zaman zaman sahneden inerek Arena'yı tıklım tıklım dolduran 42 bin seyirci arasında dolaştı. Bülent Ceylan gösteri sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

ALMANYA'nın en sevilen stand up'çıları arasında önde gelen Bülent Ceylan Frankfurt Commerzbank Arena'daki gösterisiyle izleyicileri gülmekten kırıp geçirdi. Yaptığı esprilerle sahnede yaklaşık iki buçuk saat süren bir gösteri yapan Ceylan sahne şovuyla büyülerken zaman zaman sahneden inerek Arena'yı tıklım tıklım dolduran 42 bin seyirci arasında dolaştı. Önce bisiklet sonra ise lastik bot üzerinde güvenlik elemanları tarafından seyirciler arasında stadyumu dolaşan Bülent Ceylan gösteri sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

İLGİ BÜYÜKTÜ

Alman televizyon kanalı RTL'de kendi adını taşıyan şovu ile beğenilen ünlü komedyen Bülent Ceylan ilk kez bir stadyumda sahne aldığı Commerzbank'ta gösterdiği performans yaptığı şovlarla beğeni topladı. Türkcell Europa'nın sponsorluğunda Alman FFH Radyosunun himayesinde S-promotions tarafından düzenlenen gösteriye ilgi büyüktü. "Bülent Ceylan vahşi yaratık" adını verdiği şovunda yaratık kelimesinin sonuna kelime oyunu yaparak "Vahşi Türk yaratık" adını veren Bülent Ceylan gösterisinde Almanlar'dan ve Almanya'da yaşayan Türklerden farklı tiplemeleri canlandırdı. Ceylan, her iki topluma da ayna tutan esprileriyle dikkat çekti.

TÜRK TİPLEMELER: HASSAH, VE ASLAN

Sahnede tipik maço kendini beğenmiş her şeyden haberdar, her kıza yakışıklı olduğunu sanıp yalakalık eden, çalışmayan hatta meslek eğitimi görmemiş olan Hasan karakteri yanında Şark kurnazı ve para düşkünü, hatta kendi deyimiyle Allah'la pazarlık yapan bakkal Aslan karekterinini de espirili bir şekilde sunan Bülent Ceylan "14 yıldan beri sahnede insanları güldürmeyi seviyorum." diye konuştu.

NAZİLER DEFOLUN

Sivaslı bir Türk baba ve Alman bir annenin Macaristan'da doğan tek oğlu olduğunu söyleyen Ceylan,"Fransa'da bir restaurantta yarım şinitsel yiyebilirim. Öteki yarısını ise babam müslüman olduğu için domuz eti kızartmasını yememeliyim" diyerek espirili yaklaştı. Bület Ceylan, trübünde şovu izleyen ve Andreas adını adındaki küçük bir çocuğa ise "Andreas. Babanın senden büyük olmasına çok şaşırdım" diyerek Arena'yı adeta gülme krizine boğdu. Çok sayıda Türk izleyicinin de şovu izlemesinden memnun olduğunu söyleyen Bülent Ceylan, şovunda Türkiye'ye yaptığı gezi öncesi havalimanındaki bilet gişesindeki sorunlara da espirili bir şekilde yaklaştı. Almanya'da nazilerin yerinin olmamasını hicivli bir şekilde dile getiren Ceylan Arena'daki 42 bin kişiye, dakikalarca "Nazi Raus"(naziler defolun), ve "Frankfurt'ta nazilere yer yok" sloganı attırdı.

KADIN TİPLEMESİ ÇOK BEĞENİLDİ

Kadın rolüne girip Hildefard tiplemesiyle yaptığı esprileri yanında dans ve şovlarla beğeni kazanan Bülent Ceylan, "Uyum sorunu dendiği zaman sadece yabancılar açısından bakılıyor. Bana göre uyum sorunu çeken başta Türkler olmak üzere göçmenler olduğu kadar aynı zorluğu çeken Almanlar da var. Burada önemli olan insanların kardeşçe ve birlikte yaşamaları" dedi. Ünlü komedyen programında güncel siyasi ve toplumsal gelişmeleri de "ti"ye aldı.

TÜRKÇE BİLMEDİĞİNE ÇOK PİŞMAN

Söylediği iki müzik parçasıyla sona eren şovu sonrası Turkcell Europa'nın locasında Hürriyet'e konuşan Bülent Ceylan, Türkçe bilmediği için çok pişman olduğunu söyledi. Ceylan çoğu zaman kendisini bir Almandan çok bir Türk gibi hissettiğini belirterek "İnsanları güldürüyorum. Ama ben Bülent olmayı daha çok seviyorum. Bu şov ilk kez stadyumdaki bir şovumdu. 41 bin biletli izleyenim olduğu için çok sevinçliyim. Canlı şovlarda sayısız salonu doldurdum, ancak bu akşam burada gördüğüm tepkiyi şimdiye kadar hiç böyle hissetmemiştim. Konuklar şovun başından sonuna kadar beni ayakta alkışladı. Bu çok güzel bir duygu. Gösterideki tüm karakterlerle büyüdüm ben. Büyüdüğüm bölge Mannheim ve çevresi sosyal yaşam açısından dezavantajlıydı. Bütün tipleri de çevremde görüyordum. Elbette gözlem yapıyordum. Bunu yaparken içimden gülüyordum, şimdi insanları güldürüyorum. Mesleğimi zevkle yapıyorum ve bunu yansıtıyorum. Geçiğimiz yılın en beğenilen komedyen ve "Bülent Ceylan Show' ile en iyi komedi programı ödülü beni gururlandırdığı gibi daha iyi çalışmaya sevk etti. İçki ile fazla aram yoktur. Fakat Nutella'dan vazgeçemem ve Facebook bağımlısıyım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ceylan Commerzbank Frankfurt Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title