Haberler

Buca, "Ahududu" Kadınlarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşadı

Güncelleme:

Kara komedinin en iyi örneklerinden sayılan "Ahududu" oyunu usta oyuncalar Suna Keskin, Melek Baykal, Nedim Saban'ın muhteşem performansıyla Bucalılar için sahnelendi.


Buca'dan Suna Keskin, Melek Baykal rüzgarı geçti

Dünyada en çok sahnelenen oyunlardan olan Joseph Kesselring'in "Arsenic and Old Lace" adlı eserinden usta tiyatrocu Nedim Saban tarafından "Ahududu" adıyla yeniden derlenen oyun, Bucalılar tarafından büyük beğeni topladı. İnsanları huzura kavuşturmak, yalnızlıklarından kurtarmak için farklı bir formül arayışında olan iki kadının ve bu kadınların çevresindeki çılgın kişilerin öyküsünü anlatan oyun, kalabalık bir ekibin başarılı uyumunu yansıtırken Bucalı tiyatroseverleri doyasıya güldürdü.

Dünyanın en çok sahnelenen Joseph Kesselring'in "Arsenic and Old Lace" adlı eserinden uyarlanan 'Ahududu' oyunu Bucalılarla buluştu. Usta tiyatrosu Nedim Saban tarafından Ahududu adıyla yeniden derlenen oyun Buca Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda sahnelendi. Bucalıların yoğun ilgi gösterdiği oyunu Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina eşi Ahu Piriştina ile birlikte izledi.
Dünyanın en büyük starları tarafından yorumlanan ve Cary Grant'ın başrolde oynadığı bir film olarak da bilinen (Arsenic and Old Lace), Türkiye'de daha önceleri Suna Pekuysal, Vasfi Rıza Zobu, Ani İpekkaya gibi ustalar tarafından oynanan oyun yeni prodüksiyonda usta tiyatrocular Suna Keskin ve Melek Baykal'ın muhteşem performanslarıyla sahnelendi.
Kara komedinin en iyi örneklerinden sayılan "Ahududu", insanları huzura kavuşturmak, yalnızlıklarından kurtarmak için zehirleyen Müşfike ile Mürşide ve onların çevresindekilerin hikâyesini anlatıyor. Oyunda ahududu kadınlarını canlandıran usta oyuncular Suna Keskin ve Melek Baykal yıllara meydan okuyan muhteşem performanslarıyla Bucalı tiyatroseverleri büyüledi. Oyunun diğer rollerinde bulunan Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler ve Özgür Yetkinoğlu kalabalık bir ekibin başarılı uyumunu ortaya koyarken seyirciyi sanat ve kahkahaya doyurdu.


Oyun sonunda usta oyuncular Melek Baykal ve Suna Keskin Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya ahududu şerbeti ikram etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Melek Baykal Nedim Saban Suna Keskin Buca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title