Haberler

Bu Öğretmenin 10 Parmağında 10 Hüner Var

KÜTAHYA'nın Hisarcık İlçesi'ndeki bir ilkokulda öğretmen olarak görev yapan Ali Akar, boş zamanlarında her biri yetenek isteyen işlerle uğraşıyor.

KÜTAHYA'nın Hisarcık İlçesi'ndeki bir ilkokulda öğretmen olarak görev yapan Ali Akar, boş zamanlarında her biri yetenek isteyen işlerle uğraşıyor.

Hisarcık Dereköy İlkokulu sınıf öğretmeni Ali Akar, evinin elektriğini çatıya kendi monte ettiği güneş panelleri ve rüzgar türbininden karşıladı. Evinde kurduğu atölyede çatıya çıkmak için ahşaptan döner merdiven yapan Ali Akar, görev yaptığı okulun bahçe duvarını resimlerle donattı, okuldaki 40 adet bilgisayarın bakım ve onarımını da kendisi üstlendi. 23 yıllık öğretmen olan Ali Akar atölyesinde 250 kilo ağırlığında, 35 santimetre yükseklik ve 45 santimetre derinliği kesebilen bir ahşap hızar makinesi da yaptı.

Daha önce Almanya'da yaşadığını ve orada da bir süre öğretmenlik yaptığını anlatan Ali Akar yaptığı hızar makinasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Danıştığım hızarcılar, 'ahşaptan hızar makinesi olmaz' dediler. Ben de İnternette gördüğüm resimlere bakarak imalat işine başladım. Parçaları yaparken gürgen ve ceviz ağacı, kasnak tabla ve dış giydirmede playwood kullandım. En büyük problemi kasnakları hizaya sokmakta yaşadım. Sonunda hiç şerit atmadan hızar makinesini çalıştırabildim. Testereye 5 milimetreden 35 milimetreye kadar kalınlığı olan şeritler takılabiliyor, en ince süs eşyaları kesimden her işi yapılabiliyor. Boş zamanlarımda kendi imal ettiğim şerit testerede çeşitli süs eşyaları yaparak dostlarıma, öğretmen arkadaşlarıma ve başarılı öğrencilere hediye ediyor, ayrıca okula zeka oyunları malzemeleri de yapıyorum."

Dereköy İlkokulu Müdürü Kamber Taşdemir de "Ali Akar hocamızın okulumuza çok büyük katkıları var. Öncelikle bahsetmek istediğim; okulumuzun renklenmesi, şenlenmesi ve daha güzel bir ortam oluşması için okul duvarlarına yaptığı resim çalışmaları takdire şayan işler. Diğer taraftan okulumuzun bilgisayar öğretmeni olmadığı için bilgisayarların bakım ve onarımını yapmaktadır. Kullandığı teknik ve yöntemlere gelince; gerçekten de yapılandırıcı bir eğitimle öğrencilere faydalı teknikler kullandığı için, çocuklar hayatı uygulayarak yaşayarak güzel şeyler üretiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Ali Akar Dereköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title