Haberler

Bu Benim Eserim Final Sergisi ve Ödül Töreni

Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Bakanlığımız, eğitimin bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, vazgeçilemez, ertelenemez bir süreç olduğunun bilinciyle çalışmalarını sürdürüyor" "Bu yarışma güzel. Çünkü çocuklarımızın merak duygusunu önemsediğimizi, merak duygusuna değer.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bakanlığımız, eğitimin bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, vazgeçilemez, ertelenemez bir süreç olduğunun bilinciyle çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Bakan Avcı, MEB Şura Salonunda düzenlenen "9. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması: Bu Benim Eserim Final Sergisi ve Ödül Töreni"ne katıldı.

Avcı, burada yaptığı konuşmada, Bakanlığın Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK işbirliğinde yapılan yarışmayı geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiklerini, bu yıl 81 ilden, 42 binden fazla projenin çalışmaya başvurduğunu belirtti.

Çalışmaya ilginin her geçen yıl artmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Avcı, "Bakanlığımız, eğitimin bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, vazgeçilemez, ertelenemez bir süreç olduğunun bilinciyle çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Avcı, milletin daha bayındır bir geleceğe kavuşması adına yüklendikleri misyonu yerine getirmek amacıyla çocukların ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmeleri ve geleceğe hazırlanmaları için çalışmalarını güçlendirerek devam etmeye gayret gösterdiklerini vurguladı.

Konuşma metninin devamında bunun gibi cümlelerin olduğunu aktaran Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama arkadaki çocukların kaynaşmalarından görüyorum ki bu onların umurunda değil. Bu da güzel. Onun için resmi konuşmayı burada bırakayım. Bir kaç kelimeyle yarışmanın bizim için ne anlam ifade ettiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu yarışma güzel. Çünkü çocuklarımızın merak duygusunu önemsediğimizi, merak duygusuna değer verdiğimizi gösteriyor. Bu sadece bizim kültürümüzde değil bütün kültürlerde yeni olan bir gelişme. Yani merakın, özellikle çocuk merakının önemsenmesi ve değerlendirilmesi böyle kolay gelinmiş bir aşama değil. Hemen her kültürde fazla merak etmenin, fazla kurcalamanın iyi olmadığına dair atasözleri var. Biz genelde kendimizdekini görüyoruz. Ama yabancılarda da var. İngilizce'de 'merak kediyi öldürdü' diye bir tabir var. 'Fazla kurcalama', 'eski köye yeni adet getirme' bağlamında üretilmiş sözler var. Bu yarışmalar, 9 yıldan beri bunu kırıyor ve çocuklardan çok güzel karşılık görüyor."

Bakan Avcı, projeye geçen emeklerinden dolayı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, TÜBİTAK yetkililerine, danışman öğretmenlere ve katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Avcı, yarışmaya katılmanın bir başarı olduğunu, bu tür projeleri daha fazla teşvik edeceklerini dile getirdi.

Bakan Avcı, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak'ın projeye katılan tüm öğrencileri Bilim ve Teknik dergisine abone ettiğini de söyledi.

Konuşmasını Ece Ayhan'ın kendisine çok dokunan bir mısrası ile tamamlamak istediğini belirten Avcı, tüm öğretmen ve öğrencilere bu şiiri anlattıkları çerçevesinde bir kez daha okumalarını tavsiye etti.

Ayhan'ın, "Yalınayak Şiirdir"de "Yıl sonu müsamerelerine kimler çıkartılmaz" diye sorduğunu aktaran Avcı, "Biz bütün çocuklarımızı elden geldiğince tüm müsamerelere çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Avcı, konuşmasının ardından jüride görev alanlara plaketlerini verdi.

Daha sonra projeye başvurarak matematik ve fen bilimleri alanlarında dereceye giren 100 öğrenciye katılım belgeleri ve tabletleri ile danışman öğretmenlere plaketleri, Bakan Avcı, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak ile Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık tarafından verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ece Ayhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title