Haberler

Brezilya'da Devlet Başkanı'ndan skandal korona talimatı! Ölü sayısını bilerek düşürdüler

Güncelleme:

ABD'nin ardından en fazla koronavirüs vakasına sahip ülke olan Brezilya'da yeni bir skandal ortaya çıktı. Brezilya basını "Pazar günü sağlık bakanı 1.382 insanın öldüğünü açıkladı ama daha sonra bu sayı 525'e düştü. Çünkü emir Bolsonaro'dan geldi" yazarak ülkedeki koronavirüs verilerinin bizzat devlet başkanına göre uyarlandığını açıkladı.

Ölümcül Kovid-19 salgınında dünya çapında 7.1 milyonu geçerken Güney Amerika'da ve dünyada salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Brezilya'da yeni bir sağlık skandalı patladı. Resmi açıklamalara göre 710 binden fazla vakanın olduğu ve 37 bin 312 insanın da Kovid-19'a bağlı sebeplerle öldüğü ülkede pazar günü alınan bir kararla günlük vaka sayısının açıklanmayacağı duyurulmuştu.

1000 ÖLÜMÜN ALTINI AÇIKLAYIN TALİMATI

Bu açıklamadan sonra ülkede koronavirüs ile ilgili bilgiler kümülatif yani toplam sayı bazında verilmeye başlandı. Fakat salgının ilk günlerinde, "Kötü bir ekonomi, virüsten daha tehlikeli" diyen ve sokağa çıkma yasağını kaldırmaya çalışan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun bu planı bizzat istediği ve amacının da ölüm ve vaka sayısını düşük göstermek istediği ortaya çıktı.

Brezilya'nın sağcı lideri Bolsonaro'nun planı pazar günü yapılan açıklama sonrasında ifşa oldu. Sağlık Bakanlığı son 24 saatte ülkede 1382 insanın yaşamını yitirdiğini açıkladıktan çok kısa bir süre sonra bu sayı resmi olarak 525'e indi. Bu konuyu araştıran Estado de S.Paulo isimli gazete bu değişikliğin bizzat Bolsonaro'dan geldiğini yazdı.

GEÇMİŞE DÖNÜK VERİLER DE KALDIRILDI

Bolsonaro'nun "günde 1000 ölümden fazlasını" istemediği ve bu sebeple sayının düşürüldüğü öne sürüldü. Brezilya'da corona virüsünü yönetemediği için büyük tepki toplayan Bolsonaro yönetimi, hafta sonunda aldığı kararla corona virüsü ile ilgili eski verileri kaldırmış ve sadece toplam vaka ve ölüm sayısının açıklanacağını duyurmuştu.

VERİLERİ GÖSTEREN SİTE KAPATILMIŞTI

Brezilya'da Sağlık Bakanlığı, koronavirüs verilerinin açıklandığı internet sitesini kapatarak yerine sadece günlük verileri açıklayan yeni bir internet sitesi açtı. Ülkedeki bilim insanları ve tıp dernekleri, yeni sitede verilerin sansürlendiğini, açıklanan verilerin tutarsız olduğunu söylüyorlar.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Koronavirüs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title