Haberler

Borçka'nın Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlandı

Borçka'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlandı.

Borçka'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlandı.

Borçka Belediyesi önünde düzenlenen törende, Borçka Kaymakamı Hasan Meşeli ve Belediye Başkanı Aslan Atan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Atan, vatandaşların kurtuluş gününü kutladı.

Türkiye'ye yönelik tehditleri bertaraf etmek için Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de çok önemli bir harekat gerçekleştirdiğini belirten Atan, şöyle devam etti:

"Tehdit unsurlarını ortadan kaldırmak için evlatlarımız kahramanca mücadele ediyor. Sözlerime başlamadan önce vatan uğruna toprağa düşen, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimiz rahmetle yad ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum, Allah onlardan razı olsun. Bu memleket bu günlere ulaşmışsa bu kahraman insanlarımız sayesinde ulaşmıştır. İşte bugün mahalli kurtuluş bayramımızı kutladığımız bu günlere nasıl gelindiğini hep birlikte bilmek mecburiyetindeyiz."

Atan, her metrekaresinde şehit kanının olduğu bu toprakları müdafaa etmek, korumak, kollamak, geliştirmek ve kalkındırmanın her Türk evladının en önemli görevi olduğunu vurgulayarak, "Onun için gençlerimize çok önemli görevler düşmektedir. Ülkemizi seveceğiz, milli olacağız, çok çalışacağız, ülkemizi kalkındıracağız. Bu coğrafyada var olabilmek için güçlü olmaktan başka çaremizin olmadığını hepimiz görüyorsunuz. Bunun için güçlü olmanın yolu görevimizi en iyi şekilde yerine getirmekten geçiyor, çok çalışmaktan geçiyor, milli olmaktan geçiyor." diye konuştu.

Öğrencilerin şiir ve kompozisyonlar okuduğu ve halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu törende, gün dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Meşeli Hasan Aslan Fuat Atan Borçka Politika Güncel Haberler

title