Haberler

Bolu'da Nakşibendi Şeyhinin Eşi Türbeye Defnedildi

Güncelleme:

Bolu'da 2008'de Hayreddin-i Tokadi Türbesine defnedilen Nakşibendi Şeyhi Ahmet Palazoğlu'nun ölen eşi Nezahat Palazoğlu türbede eşinin yanında toprağa verildi.

Nakşibendi şeyhinin eşi türbeye defnedildi

Bolu'da, 2008'de Bakanlar Kurulu kararıyla Hayreddin-i Tokadi Türbesi'ne defnedilen Nakşibendi Şeyhi Ahmet Palazoğlu'nun ölen eşi Nezahat Palazoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu'nun da katıldığı cenaze töreninden sonra türbede eşinin yanında toprağa verildi.

Kentte 'Sürmeli Hoca' olarak bilinen Nakşibendi şeyhi Ahmet Palazoğlu, Ocak 2008'de vefat ederek Bakanlar Kurulu kararıyla Hayreddin-i Tokadi Türbesi'ne defnedildi. Ahmet Palazoğlu'nun oğlu Ahmet Yekta Palazoğlu da 2013'te tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi ve babasının yanında toprağa verildi.

Nakşibendi şeyhi Ahmet Palazoğlu'nun eşi Nezahat Palazoğlu da dün vefat etti. İstanbul'da torunu Bolulu işadamı Muhittin Palazoğlu'nun yanında yaşayan Nezahat Palazoğlu'nun cenazesi Bolu'ya getirildi. Yıldırım Beyazıd Camii'ndeki cenaze namazı öncesi Muhittin Palazoğlu ve diğer yakınları, taziyeleri kabul etti. Cenazeye, Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Ali Fidan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu, ailenin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazını 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü kıldırdı. Cenazeye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu, Bolu Valisi Aydın Baruş ve Düzce Valisi Ali Fidan ile birlikte arkadaşı Muhittin Palazoğlu'nun yanında saf tuttu. Nezahat Palazoğlu'nun cenazesi, daha sonra cenaze arabasıyla Elmalık Köyü mevkisinde Hayreddin-i Tokadi Türbesi'ne götürüldü. Palazoğlu'nun cenazesi, Bakanlar Kurulu kararıyla türbeye eşi ve oğlunun yanında defnedildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu, definde de yer alarak Nezahat Palazoğlu'nun mezarına toprak attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Mahmut Ünlü Ahmet Davutoğlu Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title