Haberler

Bolu'daki Fetö/pdy Davası

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki (AİBÜ) yapılanmasına yönelik haklarında dava açılan 10'u firari, 23'ü tutuklu 77 akademisyenin yargılanmasına devam edildi.

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki (AİBÜ) yapılanmasına yönelik haklarında dava açılan 10'u firari, 23'ü tutuklu 77 akademisyenin yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce belediyenin nikah salonunda yapılan duruşmada, tutuklu, tutuksuz sanıklar ile eski AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Duruşmada, sanık avukatları ve sanıkların talepleri alındı.

Haklarında FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla hazırlanan bilirkişi raporlarında çelişkiler olduğunu ileri süren sanıklar, yapılan bazı tespitlerde hatalar olduğunu savundu.

Bilirkişi raporunda saniyede 5-10 hatta 261 defa "ByLock"a girdiklerinin tespit edildiğini ve bunun mümkün olmadığını öne süren sanıklar, bu nedenle bilirkişi raporunu ve bilirkişiyi kabul etmediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların "ByLock" dökümlerinde yer alan saniyede birden fazla girişlerin mümkün olup olmadığının bilirkişiye sorulmasını, "ByLock" ile aynı IP adresini kullanıp kullanmadığının belirlenmesini talep etti.

Tutuklu sanıklardan Arif Duran'ın yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartı ile tahliye edilmesine karar veren mahkeme heyeti, bilirkişiden istenen bilgilerin gelmesi için davayı erteledi.

İddianameden

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 72 sayfalık iddianamede, firari sanıklar Mehmet Yazıcı ve Kenan Gümüştekin'in, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan on beşer yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede ayrıca 8'i firari, 75 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yedişer yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mehmet Bahar Hayri Coşkun Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title