Haberler

Bolu'da Av Tüfeği ile Vurulan 3 Kedi Yaralandı, 1 Köpek Telef Oldu

BOLU'da 3 mahallede kimliği belirsiz kişilerin av tüfeği ile ateş ederek vurduğu köpek telef oldu, 3 kedi yaralandı.

BOLU'da 3 mahallede kimliği belirsiz kişilerin av tüfeği ile ateş ederek vurduğu köpek telef oldu, 3 kedi yaralandı. Yaralı hayvanlar, veteriner kliniğinde tedavi edilerek kurtarıldı.

Bolu Hayvanları Koruma Derneği (BOLHAYKO) Başkanı Melek Ünal ve bazı dernek üyeleri Kültür, Dodurga ve Yukarısoku mahallelerinde yaralı halde buldukları 3 kedi ve 1 köpeği tedavi ettirmek için veterinere götürdü. Veteriner Tıp Merkezi'nde tedavisi başlatılan hayvanların çekilen röntgenlerinde vücutlarında saçma tespit edildi. Ameliyata alınan hayvanların vücutlarındaki saçmalar çıkarıldı. 3 kedi sağlığına kavuşurken, 1 köpek kurtarılamayarak telef oldu.

Hayvanların tedavisini yapan Bolu Veteriner Tıp Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekim Burhan Karabaş, "Kedilerin bedenlerinde tüfek saçmaları vardı. Biz ameliyatla bunları çıkardık. Bir köpeğimizi çok uğraşmamıza rağmen kurtaramadık. Kedilerimizden birinin arka ayağında kısmen sakatlık kalsa da onu da kurtardık. Bu hayvanlar kurşunlanma sonucu, saçma isabet etmiş ve yaralanmış. Bir kedimizden 8 tane saçma çıkardık" dedi.

Olayın, ardından BOLHAYKO Derneği Başkanı Melek Ünal, hayvanlara zarar veren kişinin tespit edilmesi için suç duyurusunda bulundu. Melek Ünal şöyle konuştu:

"İnsanlarda merhamet duygusu tamamen kaybolmuş. Bir sürü kedi, köpek vurulmuş. Ölenlerin haddi hesabı yok. Hayvanseverlerin desteği ile elimizden geldiğince hayvanları korumaya çalışıyoruz. Ama bu hayvanlara bu eziyeti yapanın tespit edilmesi gerekiyor. Çok fazla şiddete yönelik hareketler var. Sopa ile vurma, tekmeleme gibi olaylar çok yaşanıyor. Bunun önüne bir şekilde geçmemiz gerekiyor. Şu anda 3 mahallede bu tarz olaylar birebir tespit edildi. Bunun dışında diğer mahallelerde de silahlı olmasa da yaralama olayları oluyor. Bununla ilgili gerekli başvurular yapıldı. Valilik ve Savcılık bu konuyla ilgili araştırma başlattı. İnsanlarımız böyle olayları görürse sessiz kalmasınlar. Mutlaka şikayet etsinler" diye konuştu.

- Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dodurga Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title