Haberler

Bolu'da AİBÜ'ye Cami Yapılıyor

Güncelleme:

AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun ile Erpiliç AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ericek, Gölcük Kampüsü'ne cami yapılması için protokol imzaladı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ile Erpiliç A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever işadamı Ali Ericek, Gölcük Kampüsü'ne cami yapılması için protokol imzaladı.

Senato odasında düzenlenen protokol törenine Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Erpiliç A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Ali Ericek ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ericek, rektör yardımcıları, Bolu Müftüsü Mehmet Şahin, dekanlar, daire başkanları, ilahiyat fakültesi öğretim üyeleri ile İzzet Baysal Vakfı üyeleri katıldı.

Törende yaptığı konuşmasında Erice ailesinin üniversiteye büyük destekleri olduğunu söyleyen AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, "Bugün bu çığırda katkılarını büyük ölçüde vermeyi kendilerine büyük bir amaç edinen Ali Ericek beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Yine diğer hayırseverlerimiz, iş adamlarımız, her yatırımda bölümlerimize, birimlerimize, öğrencilerimize pek çok yardımda bulunuyorlar. Bu haliyle Bolu Türkiye'de çok güzel bir yer edindi. Üniversitemize katkısı olan hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ömer Eru da İlahiyat Fakültesi'nden sonra böyle bir tesisi üniversiteye kazandıran hayırsever işadamı Ali Ericek ile Mustafa Ericek'e teşekkür ederek, yeni caminin öğrencilere, üniversiteye ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Erpiliç A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ericek ile Bolu Müftüsü Mehmet Şahin, 'Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nin yapımı amacıyla dualar eşliğinde protokol imzaladı ve katılımcılar protokolün 'hayırlı' olmasını dilediler.

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzında toplam 5 bin metrekare alana yapılacak 'Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi', iki minareli olacak. Toplam bin 250 metrekare cemaat alanına sahip olacak camide, 600'er metrekarelik araştırma merkezi, seminer salonu, islami bilimler kütüphanesi ve kadınlar için bir cami ile 250 metrekarelik sosyal alanlar yer alacak. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title