Haberler

Bolu'da 77 Sanıklı Fetö Davasında 'Bylock' Dökümleri Bekleniyor

BOLU'da, FETÖ/PDY'nin Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki (AİBÜ) yapılanmasına yönelik, haklarında dava açılan 10'u firari, 23'ü tutuklu 77 akademisyenin yargılanmasına devam edildi.

BOLU'da, FETÖ/PDY'nin Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki (AİBÜ) yapılanmasına yönelik, haklarında dava açılan 10'u firari, 23'ü tutuklu 77 akademisyenin yargılanmasına devam edildi.

Bolu Adliyesi'ndeki Ağır Ceza Mahkemesi salonunun yetersiz olması nedeniyle Bolu Belediyesi Nikah Salonu'nda görülen duruşmaya 23 tutuklu sanık ile eski AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar katıldı.

Mahkeme Başkanı Hakim Seyfi Han, dava dosyasında gelinen durum ile ilgili bilgi verdi. Han, 'ByLock' kullandığı iddia edilen 29 sanıktan 12'sinin 'ByLock' dökümlerinin mahkemeye ulaştığını, 17 kişinin 'ByLock' dökümlerinin ise en geç 10 gün içinde kendilerine ulaşmasını beklediklerini söyledi. Han, hakkında 'ByLock' tespiti bulunmayan sanıklar S.S.A., T.Ö. ve S.Ö.'nün cep telefonlarında 'ByLock' kalıntıları tespit edildiğini, sanıkların bu uygulamayı hangi GSM hattıyla kullandıklarının belirlenmesi için Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücalede Şubesi'nden rapor istendiğini de aktardı.

TANIK KONUŞTU

Duruşmada tanık olarak dinlenen diş hekimi M.C., AİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde öğrenci olduğu dönemde danışman hocası tutuklu sanık Yusuf Ziya A. tarafından örgüt içinde bir kadınla evlendirilmek istendiği, ondan burs aldığı iddialarına cevap verdi. M.C. şöyle dedi:

"Yusuf Ziya hocam kesinlikle beni hiçbir şekilde örgüt içerisine çekmeye çalışmadı. Benim maddi durumum öğrenci olduğum dönemde kötü olduğu için bana okul için gerekli materyaller konusunda yardımcı oldu. Bana vatanını milletini seven bir diş hekimi olmamı öğütledi. Yusuf hocam beni hiçbir örgüt içerisine çekmeye çalışmadı. Beni örgüt içerisinden bir kadınla evlendirme planları yapıp yapmadığıyla ilgili de bir şey bilmiyorum."

Duruşma, diğer 'ByLock' kayıtlarının gelmesinin beklenmesi ve avukatların savunma yapması için ertelendi.

- Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mehmet Bahar Hayri Coşkun Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title