Haberler

"Bölgemizin İlk ve Tek Arama Kurtarma Ekibine Sahibiz"

Güncelleme:

Yeşilyurt Kent Konseyinde düzenlenen sertifika dağıtım törenine; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkan Yardımcısı Erkan Özpınar ve Mehmet Kundaktepe, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Aslan, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Osman İçel, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Şube Müdürü Faruk Atabey, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan ve kursiyerler katıldı.

Doğal afetlerde can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik gerçekleşecek çalışmalara destek vermek amacıyla kurulan Yeşilyurt Arama ve Kurtarma Ekibine dâhil olan tüm gönüllü vatandaşlara teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, " Ülkemizin farklı bölgelerinde ve kentimizde son dönemlerde yaşanan doğal afetlerde arama kurtarma ekiplerinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Toplum ve insan sağlığının korunması ve muhafaza edilmesine yönelik insan odaklı hizmet felsefemizin gerekliliklerini yerine getirmek amacıyla; Yeşilyurt Kent Konseyimizle işbirliği halinde bir ilki gerçekleştirip, bölgemizde ilk ve tek arama kurtarma ekibi olan Yeşilyurt Arama ve Kurtarma Ekibini kurduk. AFAD'ın uzman ekiplerinin ciddi destekleri sayesinde uzun bir eğitim sürecinden geçen gönüllü vatandaşlarımız, bölgemizde yaşanabilecek bir doğal afet sırasında gerek ilgili kurumlara destek vermek gerekse de enkaz altında kalanları sağlıklı bir şekilde bulundukları noktadan kurtarmaya yönelik teorik ve pratik eğitimlere tabi tutuldular. Tatbikat çalışmalarını teorik eğitimleriyle taçlandıran kursiyerlerimizi gösterdikleri duyarlı davranıştan dolayı tek tek tebrik ediyorum. Kursiyerlerimiz gerçekten ulvi ve anlamlı bir görev ifa edecekler." diye konuştu.

Doğal afetlerde doğru ve yerinde ilk yardımın can kayıplarının azalmasına neden olacağını ifade eden Başkan Çınar, "Ülkemiz deprem kuşağında yer alırken, son dönemlerde ki orman yangınları ve sel baskınları gibi durumlardan etkilenen vatandaşlara anında ulaşıp doğru bir ilk yardım faaliyetini ulaştırmak büyük önem taşımaktadır. Bu tür olaylarda doğru bir organizasyon, doğru müdahale ve yerinde uygulamalar can kayıplarının azalmasına neden olur. Yeşilyurt Arama ve Kurtarma Ekibini kurma gerekçemizde bu tür afet ve acil durumlarda müdahalelerin yeterli bilgi ve donanıma sahip insanlar tarafından doğru bir organizasyon ve planlı bir çalışmayla gerçekleşmesini sağlamaktır.Doğal afetlerde yaşlısından gencine çocuğundan kadınına kadar herkes etkileniyor, enkaz altında bir umutla kendisine uzanacak bir eli bekleyen bir insanı kurtarmak her yönüyle anlamlı ve değerlidir. Dünyada son yıllarda bu tür arama kurtarma ekiplerinin sayısı hızla artmaktadır, ülkemizin de bu anlamda çok güçlü organizasyonları var gerek araç ve gereç olarak gerekse de yetişmiş personel açısından çok güçlü bir devlet mekanizmasına sahibiz. AFAD ve Türk Kızılay'ı başta olmak üzere bu alanda etkin çalışan kamu ve kurumlarımızın olması, doğal afetlere anında müdahale edilmesini sağlıyor. Arama kurtarma ekiplerinin ülke genelinde sayısının hızla artması ise bu tür hadiselere hızlı ve yerinde müdahale etme imkanını da artıracaktır. Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyi olarak ta devletimizin ilgili kurumlarına hem destek vermek hem de doğal afetlerden etkilenen vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak amacıyla sosyal belediyecilik anlayışımız gereği arama kurtarma ekibi kurarak bölgemizde bir ilki başardık. Çünkü bir canı kurtarmak her şeyden kıymetlidir. Böylesine güzel ve özel bir yapılanma içerisinde yerini alıp, hizmetlerimize katkı sunan tüm gönüllü vatandaşlarımıza şahsım ve hemşehrilerim adına ne kadar teşekkür etsem azdır.Yeşilyurt'un tüm renklerini barındıran Yeşilyurt Kent Konseyimizde başarılı etkinliklerine gönüllülük esasına göre katılan kursiyerlerimizin destekleriyle kurulan arama kurtarma ekibiyle Yeşilyurt'umuzun vizyonuna önemli bir değer daha kazandırmıştır. Genel Sekreterimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yeşilyurt Arama ve Kurtarma Ekibinin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren söyleyen Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Osman İçel ise, " Yeşilyurt Arama ve Kurtarma Ekibinin kurulmasına öncülük eden Yeşilyurt Belediye Başkanımız başta olmak üzere katkılarını esirgemeyen Yeşilyurt Kent Konseyimize teşekkür ediyorum. İlk yardım da ilk beş dakika çok önemlidir, bu alanda kendisini yetiştirmiş, yeterli bilgiye sahip, tecrübeli insanların olması ayrıca önemlidir. Sağlık personelleri gelene kadar enkaz altında veya zor durumda olan bir kişinin hayati fonksiyonlarının devam etmesi çevresindeki kişilerin doğru müdahalesi ve bu alanda ilk yardım eğitimi alan insanlar sayesinde olur. Yeşilyurt Arama ve Kurtarma Ekibimizin de kurulmuş olması bizleri mutlu etmiştir. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yeşilyurt Arama ve Kurtarma Ekibinde yer alacak kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kent Konseyi Yeşilyurt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title