Haberler

Boğaziçi Üniversitesi'nden ABD'de Gala Yemeği

NEW ABD yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunları New York'taki yıllık gala yemeğinde buluştu.

NEW ABD yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunları New York'taki yıllık gala yemeğinde buluştu.

Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve akademisyenler, Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu'nun ev sahipliğinde, New York Halk Kütüphanesinde düzenlenen gala yemeğinde bir araya geldi.

Jülide Ateş İskeçeli'nin sunuculuğunu yaptığı gecede, üniversitenin mezunlarından PepsiCo İnsan Kaynakları Yönetim Hizmetleri ve Operasyon Başkanı Ümran Beba ile yazar ve komedyen Gülse Birsel onur konuğu oldu.

ABD'de önemli başarılara imza atmış Türk girişimci ve bilim adamı Kenan Şahin'in "Onursal Eşbaşkan" olarak katıldığı gecede, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı yararına para toplandı. Bireysel katılımın 500 dolar olduğu gecede, sponsor masaları 50 bin dolara satıldı.

Üniversitenin mezunları dışında, ABD'nin önemli düşünce kuruluşu ve üniversitelerin temsilcileriyle birlikte yaklaşık 300 kişinin katıldığı gecenin sonunda davetlilere, New York ve İstanbul'u birleştiren New York Halk Kütüphanesi menşeli 1919 tarihli bir harita hediye edildi.

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi ve bir grup akademisyenden oluşan üniversite heyeti, gala yemeği dışında bazı eğitim kuruluşlarıyla da işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

Üniversite, 22 Nisan'da da Columbia Üniversitesi'nde London School of Economics'ten Faward Gerges ve Columbia Üniversitesi'nden Rashid Khalidi gibi ünlü akademisyenlerin katıldığı "Günümüz Ortadoğu'sunu Anlamak" konulu bir panel düzenlemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Gülay Barbarosoğlu Jülide Ateş New York Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title