Haberler

Bodrum - Gani Müjde, Turizm Profesyonelleri ile Söyleşide Bir Araya Geldi

Gani Müjde, turizm profesyonelleri ile söyleşide bir araya geldiMuğla'nın Bodrum İlçesi'nde Skal İnternational Bodrum'un, geliri Milas'ın Kıyıkışlacık Mahallesi'ndeki ilk ve ortaokula bağışlanacak olan programının konuğu Gani Müjde oldu.

Gani Müjde, turizm profesyonelleri ile söyleşide bir araya geldi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Skal İnternational Bodrum'un, geliri Milas'ın Kıyıkışlacık Mahallesi'ndeki ilk ve ortaokula bağışlanacak olan programının konuğu Gani Müjde oldu.

Turizm profesyonelleri bir araya getiren Skal'ın Bodrum Grubu tarafından dün (çarşamba) Azka Otel'de akşam yemeği sonrasında Gani Müjde ile söyleşinin yer aldığı bir program hazırlandı. Geliri Milas'ın Kıyıkışlacık Mahallesi'ndeki ilk ve ortaokula bağışlanacak etkinlikte konuşan Bodrum Skal Kulübü Başkanı ve Milta Bodrum Marina Genel Müdürü Ömer Karacalar, okula desteğe başladıklarını söyledi. Karacalar, üyelerinden birinden gelen bilgi üzerine geçen mart ayında ziyaret ettikleri, fiziki şartları yetersiz olan okulla ilgili "Hakikaten bir sürü şeye ihtiyacı vardı. Biz desteğe başladık. Çok güzel bir haber aldım. Nihayet bir okul yapılmaya karar verilmiş. 2017 ortalarında da hizmete açılacak deniyor. Bizde ona katkıda bulunursak çok mutlu olacağız" dedi. Daha sonra, yaklaşık 200 kişinin katıldığı programın konuğu olan yazar, senarist, karikatürist, yönetmen ve sunucu Gani Müjde söyleşi için sahne aldı.

"DÜNYA VATANDAŞIYIM"

"Kendimi anlatayım" diyerek sözlerine başlayan Müjde, "Yugoslavya'dan göç eden dört çocuklu bir ailenin İstanbul'da doğan tek çocuğuyum. Sülalemin de büyük bir kısmı Kosova Prizren'de yaşıyor. Fener'de büyüdüm. Patrikhanenin bahçesinde oynadım. Komşularımız vardı. Rumlar, Ermeni teyzeler, bir de Varto depreminden dolayı getirilip Balat'a ve Fener'e yerleştirilen Kürt aileler vardı. O yüzden ben dinleri ve dilleri bu kadar abartmanın veya bu kadar ayrıcalıklı hissetmenin ne demek olduğunu hiçbir zaman öğrenemedim. Kendimi bir dünya vatandaşı olarak görüyorum. Dünyanın her yerinde yaşayabilirim. Peru'nun dağları da benim, Barselona'nın bağları da benim. Sonuçta bütün dünyanın vatandaşı olduğumu düşünüyorum. Çünkü mavi bir gezegendeyiz. Belki denizciliği de bunun için çok seviyorum. Çünkü orada bir sınır yok" dedi.

"KAÇAKLAR, SURİYELİLER OLMADAN ÖNCE SORAN YOKTU"

Denizle ilgili sözlerinde, yarım saat gidilince Yunanistan'a ulaşıldığını, karayolu ile gitmekten çok daha kolay olduğunu belirten Müjde, "Kaçaklar, Suriyeliler olmadan önce soran yoktu. 'Nereye geliyorsun' diyen bile yoktu" dedi. Gani Müjde, yaptığı uzun deniz yolculuklarında birçok limana girdiğini belirterek Yunanistan'daki gülümseten bir anısını ise şöyle anlatı:

"Kos Adası'nda, 'Çıkış yapacağım' dedim. Evrak eksik, 'Sahiplik evrakın yok' denildi. Öyle bir evrak olmadığını söyleyince, onu getirmezsem çıkamayacağım söylendi. 'Canıma minnet, burada mülteci olarak kalıyorum' dedim. Bunun üzerine, gideyim diye hemen evraklarımı imzaladılar" dedi.

Programın sonunda Ömer Karacalar, Gani Müjde'ye plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gani Müjde Bodrum Muğla Milas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title