Haberler

Bitlis Valisi Çınar'dan 'Birlik' Çağrısı

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, barışın kenti Çanakkale'den geldiğini, orada dünya barışından söz ederken, burada ülke ve bölge barışının tesis edilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, barışın kenti Çanakkale'den geldiğini, orada dünya barışından söz ederken, burada ülke ve bölge barışının tesis edilmesi için çalıştıklarını söyledi. Vali Çınar, "Artık birlik ve güçlü olma zamanıdır. Biz bir olursak, güçlü olursak, barışta gelir, bütün bu zulümler de azalır" dedi.

Son kararnameyle Bitlis'e gelen Vali Çınır, Çanakkale ve Bitlis'i değerlendirirken, son yıllarda Türkiye'nin özellikle savunma sanayinde yaşadığı gelişmelerden rahatsız olanların bu bölgede ciddi sorunlar yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Vali Çınar, Türkiye'nin Çanakkale ruhuyla son 15-20 yılda savunma sanayindeki ataklarla, Arap ve Türk dünyasındaki mazlum ulusların umudu olduğunu, Türkiye'yi bir tehdit olarak görenlerin de bugün bu tür olayları ortaya çıkardıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Barışın kenti bütün yüreğimizde olan Çanakkale. Neredeyse her ailesinden her köyünden bütün Türkiye'nin gazi ve şehit olduğu bir şehir Çanakkale. Dünyanın Çanakkale'yi çok sevdim, sloganımız barışın kentiydi. 1915 yılında 1 yıl süren istiklal savaşlarının çok yoğun yaşandığı, savaş taktiğinin uygulandığı büyük savaşı Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile büyük samimiyetle zaferi kazanarak bugünün geleceğine hediye ettiler. Çanakkale ruhunu bizim evlatlarımıza hediye etti. Bunu kaybetmemiz gerekiyor. Özgürlüğü, samimiyeti birliği ve beraberliği, milli olmayı, millet olmayı her şeyi içerisinde barındıran bir ruhtur. Bu ruhla hareket edersek bütün millet birlikte el ele üstesinden geliriz ve barışı da bu yolla tesis edebiliriz."

Vali Çınar, Bitlis'teki görevinin henüz birinci haftasında olduğunu da belirterek, "Vatan toprağı, bizim için her yer güzeldir. Vatan toprağının her yerinde görev yapmak bizim için bir onurdur. Allah'ın 'Kardeş ve birlik olun' emrini yerine getirerek birlik ve beraberliği tesis etmeliyiz" dedi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çınar Ali Çınar Çanakkale Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
title