Haberler

Bireysel Emeklilik Düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, bireysel emeklilik düzenlemesine ilişkin, "Ülke olarak tasarruflarımızı artırmamız lazım. Bu düzenlemeyle bunu amaçlıyoruz.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, bireysel emeklilik düzenlemesine ilişkin, "Ülke olarak tasarruflarımızı artırmamız lazım. Bu düzenlemeyle bunu amaçlıyoruz. Bu çalışma ülkemiz, vatandaşlarımız için geç kalınmış bir çalışma." dedi.

TBMM Genel Kurulunda 45 yaş altında ücret karşılığı çalışanların, işverenleri aracılığıyla otomatik olarak bir emeklilik planına dahil olmasını içeren Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, tasarının tümü üzerinde grubu adına yaptığı konuşmada, tasarıyı eleştirerek, kamusal olarak sağlanan emeklilik sistemini güçlendirmenin devletin öncelikli amacı olması gerektiğini söyledi.

Tasarının sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu iddia eden Çam, sosyal güvenlik hakkının herkese devlet tarafından sağlanması gerektiğini, bireysel emekliliğin değil, herkese parasız sağlık ve sosyal güvenlik hakkının zorunlu olarak devlet tarafından sağlanması gerektiğini kaydetti.

Çam, çalışanların rızası dışında zorunlu bireysel emeklilik yaptırmanın hukuksuzluk olacağını savunarak, bu düzenlemenin ardından gelecekte çalışanların kıdem tazminatına da el uzatılacağını öne sürdü.

Türkiye'de bireysel emeklilik hizmeti veren 18 şirketin 14'ünün yabancı olduğunu ifade eden Çam, "Bu düzenlemeyle fon hesabında toplanacak paralar yabancı şirketler marifetiyle bir takım yerlere aktarılacak. Zorunlu olarak o fonlara üye yapılan insanların birikimlerinin bir takım insanlara peşkeş çekilmesinden başka bir şey olmayacak." diye konuştu.

CHP'li Çam, Hakkari ve Şırnak'ın ilçe yapılmasını da eleştirerek, 1954 yılındaki seçimlerde Demokrat Parti yüzde 58 oyla iktidara gelmesine rağmen hiç milletvekili çıkaramadığı Kırşehir'i ilçe yaptığını, Hakkari ve Şırnak'a ilişkin kararın da buna benzediğini söyledi. Çam, Hakkari ve Şırnak'ta referandum yapılmasını, kararın halka sorulmasını istedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de tasarı hakkında bilgi vererek, düzenlemenin vatandaşlara tasarruf ettirmeyi amaçladığını belirterek, istemeyen vatandaşın sistemden istediği zaman ayrılabileceğini söyledi.

Vatandaşların birikimlerini istediği fonda değerlendirebileceğini, işverenin sadece şirketi belirleyeceğini ifade eden Berber, devletin de sosyal devlet bilinciyle birikimlere yüzde 25 oranıyla destek vereceğini kaydetti.

AK Partili Berber, "Ülke olarak tasarruflarımızı artırmamız lazım. Bu düzenlemeyle bunu amaçlıyoruz. Bu çalışma ülkemiz, vatandaşlarımız için geç kalınmış bir çalışma. Sistemin faydalarını hem bireysel hem de toplumsal olarak ileride göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından bireysel emeklilik düzenlemesine ilişkin tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak, tasarının maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Öte yandan, TBMM Genel Kurulunda, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Evrensel Posta Birliği (UPU) Arasında Yirmi Altıncı Dünya Posta Kongresine Yönelik Düzenlemelere İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı" kabul edildi.

Kaynak: AA / Politika

Recai Berber AK Parti Musa Çam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title