Haberler

Bir Mahkumun "Kanarya" Mektubu Umut Oldu

Kadir Yıldırım - Celal Bekiroğlu - İnebolu Cezaevi'ndeki bir mahkumun Kanarya Sevenler Derneği'ne yazdığı mektup karşılık buldu.

Kadir Yıldırım - Celal Bekiroğlu - İnebolu Cezaevi'ndeki bir mahkumun Kanarya Sevenler Derneği'ne yazdığı mektup karşılık buldu. Mahkumun kanarya yetiştiriciliği hakkında yardım istemesi üzerine Adalet Bakanlığı'ndan izin alınarak cezaevine kadar gelen dernek yetkilileri, mahkumlara hem bilgi aktardı hem de destek sözü verdi.

Eskişehir Kanarya Sevenler ve Yetiştiriciler Derneği yöneticileri, İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklulara kanaryanın üretimi ve bakımını detaylarıyla anlattı.

-Mahkumun mektubu-

Eskişehir Kanarya Sevenler ve Yetiştiriciler Derneği Başkan Yardımcısı Vesile Aydın, İnebolu Cezaevi'ndeki bir mahkumun kendilerine mektupla ulaşarak, kanarya yetiştiriciliğiyle ilgili yardım talebinde bulunduğunu söyledi.

Mektubu alınca ekip arkadaşlarıyla İnebolu'ya gelerek mahkumların ihtiyaçlarını belirleyip ona göre yardımcı olmaya karar verdiklerini belirten Aydın, cezaevinde bu işi yapabilecek her mahkuma 3'er kanarya göndermeyi planladıklarını vurguladı.

Cezaevinde kanarya yetiştirmek isteyen mahkumlara her türlü desteği vereceklerini ifade eden Aydın, "Bu sayede mahkumların, kanarya üretiminden elde edecekleri yavru kuşları satmalarını hedefliyoruz. Bu anlamda kendilerine bir gelir olacağını düşünüyoruz. Bu hem psikolojik hem de maddi açıdan onları destekleyecek bir unsurdur" diye konuştu.

-Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Öcal-

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Öcal da dernek yetkililerine teşekkür ederek, "Cezaevimizde 50 odamız var. Birçok odada muhabbet kuşu ve kanarya bulunuyor. Artık cezaevimizde daha modern, daha sistemli bir şekilde kanarya yetiştirilecek. Mahkumların rehabilite edilmeleri, hem gelir elde etmeleri hem de dışarı çıktıkları zaman bir iş kapısına sahip olmaları hedefleniyor" şeklinde konuştu.

-Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Özkan-

Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Özkan da cezaevlerinin eskiden olduğu gibi öc alma ve acı çektirme yerleri olmadığını söyledi.

Cezaevindeki mahkumların cezalarını çekerek yaptıklarının diyetini ödediklerini belirten Özkan, "Hayatta vicdanen toplum huzurunda kamu hukuku anlamında borcunuzu ödeyip yeni bir sayfa açma imkanınız var" dedi.

Kanarya yetiştiriciliğinin de bu anlamda bir fırsat olduğunu ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Belki sizler kanarya yetiştirmek istemiyorum, ben kanarya sevmiyorum diyebilirsiniz. Ama şu düşünceyi vermesi lazım. Ben kanaryayı yetiştirmeyi sevmiyorum ama ne yapabilirim gelecek adına. Hiç düşünmediğiniz bir alanda birileri çıkıp hiç akla gelmeyen bir alanda çalışma yapabiliyor. Başarılı olabiliyor. Para kazanabiliyor. Dolayısıyla siz de buradan çıktığınızda geleceğinizi tanzim ve dizayn ederken neler yapabileceğiniz hususunda cezaevinde düşünmenizde bence fayda var. "

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Halil Aydemir, hükümlü ve tutukluların izlediği programda, Vesile Aydın Cezaevi Müdürü Mehmet Öcal'a iki kanarya hediye etti.

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Celal Bekiroğlu Vesile Aydın Ümit Özkan İnebolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title