Haberler

Bir Başka Sinema" ile Nilüfer'de Her Gün Festival

“Bir Başka Sinema”yı Bursa’ya taşıyan Nilüfer Belediyesi, sinema meraklılarını her ay en az 6 filmle buluşturuyor.

"Bir Başka Sinema"yı Bursa'ya taşıyan Nilüfer Belediyesi, sinema meraklılarını her ay en az 6 filmle buluşturuyor.

Nilüfer'de sinema şöleni yaşanıyor. Nilüfer Belediyesi, "Bize Her Gün Festival" sloganıyla 2013 yılında yola çıkan "Bir Başka Sinema" yı Bursa'ya taşıdı. Genç sinemaseverleri yönetmen ve oyuncularla bir araya getirmeyi hedefleyen "Bir Başka Sinema" kapsamında Abluka isimli film Konak Kültürevi'nde izlenime sunuldu. 'Abluka' filminin gösteriminin ardından sanatseverler, filmin yönetmeni ve oyuncularıyla bir araya gelerek, filmi yorumladılar ve merak ettiklerini sorma fırsatı buldular. Soruları yanıtlayan Abluka filminin yönetmeni Emin Alper, "Yazarken kafamızda bir şeyler canlanıyor ancak bu canlandırdıklarımızla ortaya çıkanlar hiçbir zaman örtüşmüyor. Filmi, kafanızda canlandırırken mekanları bilmiyorsunuz, mahalleyi keşfedemiyorsunuz. Bunlar, ön yapım sürecinde gerçekleşen şeyler. 6 ay öncesinden mekanları belirlemek, uzun süre çalışmak gerekiyor fakat maddi imkansızlıklar buna engel oluyor. Pek çok mekan son anda belli oluyor" ifadelerini kullandı.

Yönetmenin karakterini tanımasının oyuncuyu rahatlattığını söyleyen Berkay Ateş de, "Her şeyin bir oyuncuya bırakılmaması, yönetmen tarafından yönlendirilmek iyi bir şey" dedi.

Söyleşinin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediyesi Mustafa Bozbey adına sinema ekibine teşekkür ederek, hediye verdi.

"Bir Başka Sinema" yıl sonuna kadar Nilüfer'de olacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konak Kültürevi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title