Haberler

Bingöl'de besicilerin zorlu kış şartlarıyla mücadelesi

Güncelleme:

BİNGÖL'ün kar kalınlığının 1 metreyi aştığı Karlıova ilçesindeki besicilerin, çetin kış şartlarıyla mücadelesi sürüyor.

BİNGÖL'ün kar kalınlığının 1 metreyi aştığı Karlıova ilçesindeki besicilerin, çetin kış şartlarıyla mücadelesi sürüyor. Köyden uzak yere kurulan ot balyalarından kızaklara yükleyerek, her gün 2 defa yaklaşık 300 metre yolu aştıktan sonra hayvanlarına ulaştırdıklarını söyleyen besici Kemal Kartal, "Hayvanlarımızı büyük zorluklarla besliyoruz. Yaz aylarında büyük uğraşlarla biçtiğimiz otlarımızı mecburen köyün dışında istifledik. Her gün buraya yaklaşık 300 metrelik yolu aşıp geliyoruz. Otları kızaklara yükleyerek hayvanlarımıza getiriyoruz" dedi.

Karlıova ilçesinde kar kalınlığının bir metreye ulaşmasıyla birlikte besicilerin zorlu kış şartlarıyla mücadele ediyor. İlçeye bağlı Kızılçubuk köyünde hayvan besiciliği yapan köylüler, hayvanlarına ot vermek için her gün kızakla ot çekiyor. Yaklaşık yüz keçi besleyen Kemal Kartal, bölgede hayvan besiciliğin zorluklarını anlattı. Köyden uzak yere kurulan ot balyalarından kızaklara yükleyerek günde 2 kez hayvanlarına yaklaşık 300 metre yolu aştıktan sonra ulaştırdıklarını anlattı. Köylerinde hayvan besiciliğin zorlu şartlarda yaptıklarını ifade eden Kartal, "Hayvanlarımızı büyük zorluklarla besliyoruz. Özellikle bölgemizdeki kış şartları malumunuzdur. Burada kış 7 ay olarak kar ve fırtınayla geçiyor. Yaz aylarında büyük uğraşlarla biçtiğimiz otlarımızı mecburen köyün dışında istifledik. Her gün buraya yaklaşık 300 metrelik yolu aşıp geliyoruz. Otları kızaklara yükleyerek hayvanlarımıza getiriyoruz. Bu zorluklara köylülerimizden çoğu dayanamayıp hayvanlarını satarak köyü terk ettiler. Köyümüzde hayvan besiciliği yapan sadece 4-5 aile kaldık. Biz de mecbur olduğumuz için bu ağır şartlara katlanıyoruz dedi.

Besicilerden Zeynel Bölü ise geçen yıllara göre bu yıl daha az kar yağdığını ifade ederek, besicilerin zorluğunu ancak besicilerin anladığını söyledi. Bölü, "Bu yıl geçen yıllara rağmen az kar yağdı. Her yıl 2 metreden fazla kar yağardı. Fakat bu sene bir metreyi geçmedi. Yine de bu zorlu şartlarda besicilik yapmaya devam ediyoruz Allah bizlere yardım etsin" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kartal Karlıova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title