Haberler

Bilgievleri Teknolojinin İnsanı Mutsuz Ettiğine Karar Verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri öğrencileri, kendi aralarında münazara yarışması düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri öğrencileri, kendi aralarında münazara yarışması düzenledi. Yarışmanın sonucunda ise "teknoloji insanı mutsuz eder" sonucu çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgi Evleri'nde öğrenciler arasında münazara yarışması düzenlendi. Dilovası Mimar Sinan Bilgievi'nde yapılan yarışmada "teknoloji insanı mutlu eder" tezi ve "teknoloji insanı mutsuz eder" antitezi tartışıldı.

Bilgievi'nde geçekleşen münazara yarışmasında öğrencilere; fikirlerini savunabilmeleri, ikna kabiliyetlerini geliştirmeleri, araştırma becerilerini geliştirmeleri ve toplum önünde konuşabilme kabiliyetlerinin artırılması yönünde oldukça fayda sağlanıyor. "Teknoloji insanı mutlu eder" tezini savunan grupta Emirhan Halis, Berivan Halis, Mehtap Yıldırım, Meltem Bahşi, Rabia Beyaztaş; "Teknoloji insanı mutsuz eder" antitezini savunan grupta ise Rabianur Kaya, Ayşe Melek Kaya, Kübra Taylan, İsra Taylan, Sevgi Oğur adlı öğrenciler yer aldı. Her iki gurubun öğrencileri de savundukları tez-antitezler hakkında edindikleri bilgileri, örneklemeleri; konuşma ve beden dillerini özgüvenleri yüksek şekilde kullanarak marifetlerini jüriye sundular.

Oldukça heyecanlı başlayan ve gruplar arasında bir saat boyunca kıyasıya bir beyin fırtınası esen münazaranın jürisinde Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, Bilgi Evleri sorumluları ve idarecileri yer aldı. Jüri, tez ve antitez guruplarını, konu hakkındaki bilgi yeterliliğine, hitabet gücüne, Türkçe'yi doğru kullanma becerilerine, vücut dilini kullanma yeteneğine, zamanı doğru kullanma ve ikna kabiliyetlerine göre değerlendirdi. Jürinin karar vermekte zorlandığı münazarayı antitezi savunan ekip kazandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilgi Evleri Dilovası Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title