Haberler

Bilecik - Özbek: "İnşallah Yargı Daha Güzel Günlere Doğru Yürüyecektir"

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (hsyk) Başkan Vekili Kadir Özbek, "inşallah Yargı Daha Güzel Günlere Doğru Yürüyecektir" Dedi. Özbek, Eskişehir Adliyesinde de Hakim ve Savcılarla Görüştü.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, "İnşallah yargı daha güzel günlere doğru yürüyecektir" dedi. Özbek, Eskişehir adliyesinde de hakim ve savcılarla görüştü.

HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek ile HSYK asil üyesi Ali Suat Ertosun, Bilecek'in Bozüyük İlçesi'nde adliyeyi ziyaret etti. Hakim ve savcılarla görüşen Özbek, gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı. Bozüyük'te hakim ve savcılarla yargı sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Kadir Özbek referandum konusunda yöneltilen soruyu "Anayasa Mahkemesi'nde halen görülmekte olan önemli bir dava var iken bu türlü olur, şu şekilde olur, şeklinde davanın sürecini etkileyecek bir şeylerin söylenmemesini ve hiç kimsenin de bir şeyler söylememesi gerektiğini düşünüyorum. Bekleyeceğiz. Her şey yasal sınırlar içerisinde yürüyor" diye yanıtladı.

Kadir Özbek, bir soru üzerine Ergenekon davası sanıklarından Mehmet Haberal'ın tutukluluğu ile ilgili olarak 9 hakime manevi tazminat cezası verilmesi ile ilgili kararın içeriğini ve gerekçesini bilmediğini söyledi. Özek, "Hep başından beri savunduğumuz şey adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesi, yargılanma usullerinin içerisinde bir zaafiyetin olmamasıdır. İçeriğini ve gerekçesini bilmediğim için başka bir şey diyemeyeceğim. İnşallah yargı daha güzel günlere doğru yürüyecektir, onlara güvenimiz tamdır" dedi.

HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek, Bozüyük Zeki Bayrak Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü'nü ziyaret ederek burada kalan hükümlülerin çalışmalarını inceledi. Özbek'e kurum yetkilileri resim tablosu hediye etti.

Bozüyük'ten sonra Eskişehir'e gelen Kadir Özbek, adliye binasında hakim ve savcılarla toplantı yaptı. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Özbek şunları söyledi:

"Adaleti kötüleyerek bir yere varılmaz. Türk milleti ordusuna ve yargısına çok güvenir. Ordusuyla onur duyar. Çocuklarını ellerini kınalayarak askere gönderir. Hakimini peygamber postunda oturtur. Onları kötülemekle belki günlük birtakım kazanımlar olabilir ama neticede geri tepecek şeylerdir. Eğer yargının birtakım yanlışları varsa, bunları kendi içinde düzeltir, düzeltmek zorundadır ama onu dışarıdan kötülemeye, halkın gözünden düşürmeye çalıştığınız zaman halk bunu fark edecektir. Gelecek için elbette umutluyum. En azından çevreme umut vermek zorundayım, bu işin sorumlusu olarak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title