Haberler

Bilecik'in Turizm Toplantısı

Vali Süleyman Elban başkanlığında, Bilecik'in tanıtımına yönelik olarak esnaf ve sanayici temsilcileriyle, "Turizm hareketliliği" değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Elban, valilik toplantı salonunda, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, Söğüt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüsamettin Özütürk, Söğüt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesude Tunca, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü İbrahim Bektaş ile Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta'nın katıldığı toplantıda, Bilecik'in tarih, kültür ve doğa güzelliği açısından önemli bir potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

Bilecik'te hem yurt içinden hem de yurtdışından gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini belirten Elban, şöyle konuştu:

"Turizm hareketi ile ilgili seferberlik ilan ettik. İlimizin tarih kültür ve doğa güzelliği açısından potansiyeli var. Potansiyeli değerlendirelim, hem ilimizi daha iyi tanıtalım, hem de bu tanıtma vesilesi ile misafirleri ilimizde en iyi şekilde ağırlayalım istiyoruz. Bunun sonucu olarak da hem ilimiz daha çok tanınmış olur hem de ilimize bu anlamda bir katma değer sağlanmış oluruz. İlimizin hem maddi olarak kalkınmasına hem de diğer hizmet alanlarında ve diğer sektörlerde daha iyi bir yere gelmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.

Bu çalışmalar son dönemde meyvesini vermeye başladı. İlimizde yoğun bir turizm hareketliliği var. Bizde bu gelen insanlara her şeyden önce Bilecik insanının gerçek misafirperverliğini, karakterini tavrını ev sahipliğini yansıtmaları ve insanlara olan sıcak yaklaşımını göstermek istiyoruz. Bunun dışında onların bizden ilave beklentileri varsa beklentileri karşılamak ve giderken de güzel anılarla dönmelerini arzu ediyoruz.

Bu işlerde görevli olan kişiler, iş adamlarımız, esnafımız ve sektördeki herkesin bundan azami derecede faydalanmasını istiyoruz. İlimize daha fazla katkı sağlayacak şekilde ve gelen herkesin memnun olarak ayrılması için ortam olmasını istiyoruz. Bununda doğru başlamasını, doğru gitmesini ve ileriye yönelik olarak da bunun katlamalı olarak devam etmesini istiyoruz."

Elban'ın konuşmasının ardından katılımcılarla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Elban Hıdır Kahveci Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title