Haberler

Biga'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, ’2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Tevfik Emin Başarır İlkokulu ve Ayşe Doğan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otistik bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yürüyüş düzenledi.

Tevfik Emin Başarır İlkokulu önünden Hükümet konağı önüne kadar süren yürüyüşte öğrenciler, 'Yolumu aydınlat yanımda ol', 'otizm için elele', 'bizimle yürü', 'bana fırsat verin', 'sevgi, eğitim, ilgi, destek' ve 'otizm engel değil' yazılı pankartlarla otizm farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Otizm farkındalık günü dolayısıyla yaptığı açıklamad, "İki kardeş okulumuzun hazırlamış oldukları etkinlikten dolayı, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biga Özel Eğitim öğrencileri anlamında çok şanslı. Okul Müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz bu anlamda çok duyarlılar. İlgi alaka arttıkça çocukların daha hızlı bir şekilde iyileşmesi ve eğitime cevap vermeleri sağlanıyor. Bir zamanlar tavan arasında veya en olmadık yerlerde saklanan çocuklarımız son dönemlerde yapılan çalışmalarla hayata dahil oldular, sosyal hayatta yer buldular" diye konuştu.

Tevfik Emin Başarır İlkokulu Müdürü Bayram Ali Dur ise, Özel eğitim alanında büyük gelişmelerin olduğunu ifade ederek,"Kendi okulumda ki çocuklarda ki değişimler inanılmaz boyutta. Çatı arasında saklanan çocuklar artık okuma yazma öğreniyor, yaşamsal beceri alanında kendi hayatlarını devam edecekleri becerilere sahip oluyorlar. Bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Doğan Çanakkale Biga Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title