Haberler

Beyin Ölümü Gerçekleşen Doktorun Organları 3 Hastaya Hayat Verecek

ÇORUM'un Sungurlu İlçesi'nde aile hekimi olarak görev yapan 45 yaşındaki Dr. Ali Rıza Yıldız, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

ÇORUM'un Sungurlu İlçesi'nde aile hekimi olarak görev yapan 45 yaşındaki Dr. Ali Rıza Yıldız, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Doktorun ailesi tarafından bağışlanan organları, 3 hastaya umut oldu.

Evli ve 3 çocuk babası Dr. Ali Rıza Yıldız, bir hafta önce işyerinde geçirdiği beyin kanaması sonucu Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Dr. Yıldız'ın beyin ölümü dün akşam gerçekleşince eczacı olan eşi ve çocukları, organlarının bağışlanmasının kararını aldı.

Bunun üzerine yetkililer harekete geçti. Ankara ve Malatya'dan Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen uzman ekipler tarafından Dr. Ali Rıza Yıldız'ın iki böbreği ve karaciğeri alındı. Karaciğeri Malatya'ya, böbrekleri ise Ankara'da bulunan hastalara nakledilmek üzere götürüldü.

Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Ömer Sobacı, Dr. Ali Rıza Yıldız'ın geçirdiği yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti. Dr. Sobacı, "Ailesinin kararı ile organları bağışlandı. Ailesine bu konuda teşekkür ediyoruz. Bu sabaha karşı karaciğeri ve böbrekleri aldılar. Karaciğeri bir hastaya, böbrekleri ise iki hastaya verilecek" dedi. İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk de organ bağışı konusunda toplumda ciddi bir bilinç oluştuğunu ifade ederek, "Doktor arkadaşımızın eşi olan eczacı arkadaşımızın bu kararının, tüm topluma örnek teşkil etmesini diliyorum" dedi. - Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Rıza Yıldız Sungurlu Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title