Haberler

Beyazıt Meydanı'nda "Bölünme Protestosu" Devam Ediyor

ÜNİVERSİTELERİN  bölünmesini öngören kanun tasarısına karşı yapılan protestolar, İstanbul Beyazıt Meydanı'nda devam etti.  Öğrenci ve öğretim görevlileri açık alanda ders işleyerek tasarıya tepki gösterdi.

İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Siyasal Bilimler, Orman, Hasan Ali Yücel, Cerrahpaşa Tıp ve Edebiyat Fakültesi öğrencileri ile öğretim görevlileri saat 12.30'da meydanda toplandı. "Anlatılan Bizim de Hikayemiz", "Üniversitemi bölme", "HAYEF Beyazıt'tan gitmeyecek" pankartı açan grup üyeleri sık sık bölünme karşıtı slogan attı. Tarihi kapının önünde ders işleyen grup adına ilk açıklamayı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Raşit Tükel yaptı. Tükel "Burada açık hava dersleri vererek, meclise buradan tekrar seslenerek itirazımızı bugün de yükselteceğiz. Sesimizi TBMM üyelerinin duymasını isteyeceğiz. Bunun için çabamızı tekrar göstereceğiz. Bu yasa tasarısı TBMM'den çekilmelidir. Bunu burada bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

AÇIK HAVADA DERS

Açık alandaki "Akademisyen yetiştirmede multidisipliner araştırmaların önemi" başlıklı dersi İstanbul Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı üyesi Prof Dr Tamer Demiralp verdi. Dersin ardından yapılan basın açıklamasında "Bu yasa tasarısının bilimsel nesnel ya da tutarlı bir gerekçesi yoktur. Bu yasa tasarısı kamu yararına değildir. İstanbul Üniversitesi bileşenleri olarak TBMM'ye sesleniyoruz. Bu yasa tasarısını geri çekin. Yasa tasarısı geri çekilinceye kadar mücadele etmeyi sürdüreceğimiz kararlılığını ifade etmek istiyoruz" denildi.

(9 - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Meydanı Hasan Ali Yücel Cerrahpaşa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title