Haberler

Beyaz Perdeye Yansıyan Geçmiş: Tarih Sinema İlişkisi" Konferansı

Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, "Yakın zamanda Türkiye'de tarih filmleriyle ve tarih dizileriyle ilgili bir patlama yaşıyoruz" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, "Yakın zamanda Türkiye'de tarih filmleriyle ve tarih dizileriyle ilgili bir patlama yaşıyoruz" dedi.

Erdoğdu, Kültür Merkezi salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, sinema ve sinemacılığın çok kısa sürede geliştiğini söyledi.

Sinemacılığın çok zevkli olduğunu ifade eden Erdoğdu, "Tarihin sinema içinde kullanılması değil de sinemanın bizzat bir tarihi var. Yakın zamanda Türkiye'de tarih filmleriyle ve tarih dizileriyle ilgili bir patlama yaşıyoruz. Bu patlamanın bazı tarihçileri rahatsız ettiğini biliyoruz. Çok fazla dizi ve çok fazla film bir den bire gündeme oturdu. Tarihçilerin bir kısmı bu filmlerin gerçeği yansıtmadığına dair itirazları üzerinde duruyor. Bir kısmı geçmişi çarpıttığını söylüyor. Bir kısmı ise geçmişi romantizme yani romantik hale getirdiği aslında gerçeklerden uzaklaştırdığını söylüyor ve tarihi esas olarak tahriş ve tahrip edildiği üzerinde odaklanıyor" şeklinde konuştu.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise bu tür konferansları önemsediklerini ve bu tür programların öğrencilere büyük katkılar ağladığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Teyfur Erdoğdu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title