Haberler

Beşiktaşlı Öğrencilerden İhtiyaç Sahiplerine Yardım

Güncelleme:

Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesindeki Beşiktaşlılar Kulübü üyesi öğrenciler,topladıkları giysileri Van'daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesindeki Beşiktaşlılar Kulübü üyesi öğrenciler, başlattıkları "Güneşi Özleyenlere Projesi" ile yardımseverlerden topladıkları giysileri Van'daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Proje kapsamında kente gelen öğrenciler, getirdikleri yardım kolilerini ailelere dağıttı.

İlk olarak Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret eden ve işitme engelli öğrencilerle bir araya gelen üniversiteliler, miniklerle işaret diliyle anlaşmaya çalıştı.

Öğrencilere kırtasiye malzemesi ve giysi dağıtan kulüp üyeleri, okuldan ayrılırken duygulu anlar yaşadı.

Daha sonra Akköprü Mahallesi'ne geçen öğrenciler, önceden tespit edilen yardıma muhtaç aileleri tek tek ziyaret ederek kolileri ulaştırdı.

- Final sınavına girmediler

Kulüp Başkanı Furkan Başkak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beşiktaşlı öğrenciler olarak bir süre önce sosyal medya üzerinden "Güneşi Özleyenlere Projesi'' hazırladıklarını söyledi.

Projenin kısa sürede Türkiye'nin birçok ilinden büyük ilgi gördüğünü, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ'dan da büyük destek aldıklarını belirten Başkak, gelen yardımların 8 kulüp üyesi tarafından gözden geçilerek tek tek paketlendiğini kaydetti.

Başkak, çalışma boyunca zaman zaman duygulu anlar yaşadıklarını ifade ederek, "Biz Beşiktaşlıyız. İyi insanız. İyi insan olmadan Beşiktaşlı olunmuyor. Bu bilinçle başlattığımız kampanya ile yaklaşık 5 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bugün bin kişiye malzemelerimizi dağıttık. Ayrıca yardım için gelen 12 arkadaşımız final sınavlarından feragat ettiler" dedi.

Yardımlaşma duygusunun bir sınavdan daha önemli olduğunu dile getiren Başkak, ihtiyacı olan bir okula kütüphane kuracaklarını, ilgililerin talebini beklediklerini anlattı.

Öğrencilerden Gamze Tutumeri ise arkadaşlarıyla Van'daki ailelere yardım ulaştırdıklarını, birçok yerde yardıma muhtaç insanların bulunduğunu belirterek, herkesin elinden geldiğince katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

Ailelerden Gülşen Barış da eşinin hamallık yaptığını, eşi ve iki çocuğuyla kerpiç ve bakımsız bir evde yaşamaya çalıştığını dile getirerek, yardım ulaştıran öğrencilere teşekkür etti.

Öte yandan kulüp üyelerinin gün boyunca kentteki yoksul mahallelere yardım malzemelerini dağıtacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Fırat Üniversitesi Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title