Haberler

Beş Bin Nüfuslu İlçenin Gururu Oldular

Buz Hokeyi Kadınlar Ligi'nde geçen yılın şampiyonu, Erzurum'un 5 bin nüfuslu ilçesi Narman'ın buz hokeyi takımı, bu yıl da şampiyonluğa koşuyor.

HADİ ŞENGÜL - Buz Hokeyi Kadınlar Ligi'nde geçen yılın şampiyonu, Erzurum'un 5 bin nüfuslu ilçesi Narman'ın buz hokeyi takımı, bu yıl da şampiyonluğa koşuyor.

Lige 4 yıl önce "merhaba" diyen Narman spor Buz Hokeyi Kadın Takımı, ilk yılında 3'üncü, ikinci yılında 2'inci, geçen yıl ise şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı.

Ligdeki 4'üncü yılında büyük başarı elde eden Erzurum temsilcisi, tarihi henüz belirlenmeyen final maçında, İstanbul ekibi Buz Korsanları ile karşılaşarak yeniden şampiyon olmayı ve yurt dışında Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmayı hedefliyor.

Narman Belediye Başkanı Ahmet İşleyen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın takımını "buzun perileri" olarak adlandırdıklarını ve antrenmanını izlemeye geldiğini söyledi.

Takımın Erzurum'un gurur kaynağı olduğunu ve bundan inanılmaz mutluluk duyduklarını ifade eden İşleyen, "Son zamanlar basının da bir ilgisi oldu. Beş bin nüfuslu bir ilçeden bir buz hokeyi takımı oluşturacaksınız, Türkiye şampiyonu olacaksınız ve Türkiye'yi Avrupa'da Narman spor Buz Hokeyi Kadın Takımı temsil edecek. İnanılmaz bir gurur bu." dedi.

İşleyen, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için çok ciddi yatırımların yapıldığını ve bunun, takımları sayesinde boşa çıkmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu salonların açık kalmasının yegane sebebi yine Narman spor Buz Hokeyi ve Curling takımlarımız. Ben buradan bu sporu desteklemek ve yaşatmak adına bütün yetkilileri veya Erzurumlu iş adamlarını desteklemeye ve sponsor olmaya davet ediyorum. Narman Belediyesi olarak şahsım, ilçe halkımız ve perde arkasında çok gizli kahramanlarımız var. Erzurum'un tamamının buna katılımını istirham ediyorum."

Buz sporlarıyla gelen başarı

Narman spor Kulübü Basın Sözcüsü Cengiz Ceylan da kulüplerinin 1986 yılında kurulduğunu ve başlangıçta futbol ve voleybol gibi branşlarda faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Erzurum'da 2011 yılındaki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları vesilesiyle buz sporlarına yönelerek, buz hokeyi ve curling takımlarını oluşturduklarını ifade eden Ceylan, "Bu süreçte kendi bünyemizde sporcular yetiştirip bir takım oluşturduk. Üç yıllık bir sürede buz hokeyi arenasında spora devam etmekteyiz. İlk yılımızda 3'üncü, ikinci yılımızda 2'nci ve geçen yıl da şampiyon olduk. Bu sezon da yine birincilik yolunda ilerlemekteyiz. Maçlarımız şu anda son buldu. Finalde Buz Korsanları ile oynayacağız. İnşallah final maçını da kazanıp yine Erzurumumuza, ilçemize şampiyonluk getirmeyi düşünüyoruz." şeklinde görüşlerini aktardı.

Ceylan, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede ilimizde buz sporları çok zor şartlar altında yapılıyor ama yine de ilimiz valisi, büyükşehir belediye başkanı, ilçemizin belediye başkanı ve kaymakamı bu konuda bize müthiş bir şekilde destek veriyor. Yine ilimizde gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğünün bu buz sporlarına karşı desteği var. Bunlardan faydalanıyoruz ancak büyük iş adamlarımız sponsorluk konusunda biraz yardım etmeli. O yüzden büyük iş adamlarımızın sponsor olarak yardım etmeleri ve bu manada sporcuları destekleyerek gerçekten ülkemizde sağlıklı bir nesil yetiştirmemize katkı sağlamalarını istiyoruz."

"Oyuncularım şampiyonluğu çok istiyor"

Takım antrenörü Sevilay Kesteloğlu ise 3 yıldır takımın antrenörlüğünü yaptığı ve bu yıl ikinci kez şampiyon olmayı istediklerini belirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Takımın durumu şu an iyi, herkes isteyerek, severek antrenmanlara geliyor. Oyuncularım şampiyonluğu çok istiyor. Final maçları İstanbul'da olacak. Burada bizi destekleyen Erzurumlu ve Narmanlı hemşehrilerimizi henüz tarihi belli olmayan maçımıza bekliyoruz. Arkamızda tribünler dolu olsun ve yine arkamızda olduklarını bize hissettirsinler."

Taraftara, şampiyonluk için destek çağrısı

Takımın oyuncularından Fulya Yurt da Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenim gördüğünü ve yaklaşık 5 yıldır buz hokeyi oynadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Geçen yılki şampiyonluktan sonra bu yılki hedefimiz de şampiyonluk. İyi bir rakibimiz var. Onları yeneceğimize inanıyorum ama arkamızda taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Herkesten destek bekliyoruz. Buz hokeyinin, futbol kadar önemsenmesini istiyoruz. Buz hokeyi oynadığım için çok mutluyum. Burada çok iyi kardeşler kazandım aynı kandan olmasak da. Mutluyuz ve İstanbul'daki final maçına herkesi bekliyoruz."

Kaynak: AA / Spor

Cengiz Ceylan İstanbul Erzurum Narman Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title